1Twente Het Jaar

Politiek echtpaar Pieter Omtzigt en Ayfer Koç blikt terug op 2020

Het CDA-echtpaar Pieter Omtzigt en Ayfer Koç kijkt in 1Twente Het Jaar terug op 2020. In de speciale kerstaflevering hebben ze het niet alleen over hun familieleven en persoonlijke vraagstukken. Want met name politiek gezien was 2020 een veelbewogen jaar voor het echtpaar.

Het was voor de twee politici een onstuimig jaar. Omtzigt, die volgens vrouw Koc een “echte familieman” is, is aan het einde van het jaar zichtbaar moe. De druk die in Den Haag heerst, probeert hij daarom ook niet per se mee naar de keukentafel te nemen. “Maar ik blijf een volksvertegenwoordiger. Soms gaan politieke en persoonlijke vraagstukken in elkaar over. Mijn primaire drive blijft dat ik wil weten hoe het sociale systeem en ons belastingsysteem in elkaar zitten.” Niet alleen vanwege deze drive krijgt Omtzigt vaak de bijnaam ‘terriër’. “Er is iets in Nederland fundamenteel mis. De relaties tussen bedrijf en burger en overheid en burger zijn weg. We hebben het te ingewikkeld gemaakt”, aldus Omtzigt in het programma.

Pieter Omtzigt Ayfer Koc Henk Ten Harkel
CDA'ers Pieter Omtzigt en Ayfer Koç in de studio van 1Twente. © Henk ten Harkel

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.