1Twente

1Twente Het Jaar: persoonlijke gesprekken met onder andere Pieter Omtzigt en Henny Thijssen

Het jaar 2020 zal de geschiedenisboeken ingaan. Om terug te kijken op de grote gebeurtenissen, presenteert 1Twente in de week voor kerst een terugblik met belangrijke hoofdrolspelers uit Twente die de afgelopen periode iets belangrijks hebben bereikt, gedaan of gezegd.

Van maandag, 21 december, tot en met donderdag, 24 december, schuiven Twentenaren met een bijzondere rol aan. Elke dag ontvangt 1Twente een uur lang een hoofdgast.

Pieter Omtzigt en Ayfer Koc – 21 december

In de eerste aflevering zijn Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt en zijn vrouw, CDA-raadslid in Enschede, te gast. De twee hebben veel betekent in de landelijke en regionale politiek. De hoogtepunten waren zeker de toeslagenaffaire waarvoor Omtzigt zich heeft ingezet en een bijzonder moment van Koc was een pleidooi over dat we het geluk van mensen moeten nastreven en niet de regels.

Samantha Dinsbach – 22 december

Op dinsdag zit Samantha Dinsbach in de uitzending. Als GGD-directeur Publieke Gezondheid is zij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de GGD als het gaat om geneeskundige vraagstukken en een goede aanpak. Met haar praten we over de afgelopen periode, het coronavirus, de samenwerking met de Veiligheidsregio Twente en het respect wat mensen voor haar hebben voor het handelen tijdens de crisis.

Johan de Jong – 23 december

Johan de Jong zit woensdag als directeur van Metropool in de uitzending. Dit jaar was dramatisch voor de cultuursector en onder andere door De Jong heeft de Twentse cultuursector mooie, digitale, projecten kunnen organiseren.

Henny Thijssen – 24 december

Henny Thijssen won in 2020 The Voice Senior. Hierdoor zette de Enschedeër zich opnieuw op de kaart. Ditmaal alleen niet door op de achtergrond te blijven, maar nu zelf in de schijnwerpers te staan.

icon_main_info_white_glyph

‘1Twente Het Jaar’ kijken en beluisteren

De uitzendingen zijn elke dag vanaf 16.00 uur te zien op de website van 1Twente en vanaf 20.00 uur op de televisiekanaal van 1Twente.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.