Hengelo

Deldenerstraat in Hengelo weer open voor verkeer

De Deldenerstraat in Hengelo is na zeven maanden weer open voor het verkeer. In mei werd de doorgaande weg tussen de Geerdinksweg en de Tuindorpstraat afgesloten om een complete herinrichting te ondergaan.

Straat
In mei werd de doorgaande weg tussen de Geerdinksweg en de Tuindorpstraat afgesloten om een complete herinrichting te ondergaan. © 1Twente

Nog niet helemaal klaar

De werkzaamheden zijn dan nog niet helemaal klaar. De laatste deklaag, een speciale geluidsreducerende laag asfalt, wordt waarschijnlijk in april 2021 aangebracht. Dat kan alleen bij minimaal 10 graden en droog weer. Voor deze laatste handeling wordt de weg nog een paar dagen afgesloten. Tot die tijd geldt er een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.

Verbeteren verkeersveiligheid en meer groen

Belangrijk uitgangspunt van de herinrichting was het verbeteren van de verkeersveiligheid. Voor de vele fietsers zijn er nu vrij liggende fietspaden aangelegd. Groot onderhoud aan de weg was ook hard nodig. Zo is in het bestaande vuilwaterriool, van bijna 74 jaar oud, een nieuwe binnenwand aangebracht.

Naast het bestaande riool is een regenwaterriool aangelegd voor de afvoer van overtollig regenwater. Er zijn speciale infiltratiekratten onder de grond geplaatst die zorgen voor de bewatering van bomen. Bij de herinrichting is ook meer ruimte gemaakt voor groen. Langs de Deldenerstraat stonden 30 bomen, daar zijn 48 nieuwe bomen voor teruggekomen.

Drie fases

De werkzaamheden aan de Deldenerstraat zijn opgeknipt in drie fases. Na het afronden van fase 2 volgt in 2021 of 2022 het laatste gedeelte vanaf de kruising Tuindorpstraat tot aan de Langestraat, inclusief Mitchamplein en Marskant (tot Willemstraat). De voorbereidingen hiervoor zijn al gestart.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.