Binnenstad Hengelo

Lambertusbasiliek wordt 'lichtpunt' van de binnenstad

De Lambertusbasiliek staat vanaf donderdagavond in het licht. Een nieuw lichtsysteem zal de gehele basiliek verlichten tijdens de avonduren. Met de verlichting wil de gemeente het centrum aantrekkelijker maken.

Cam02 nacht web
Een impressie van de nieuwe verlichting. © New Urban View

Vorige week werd de verlichting al getest en vanaf donderdag gaat de verlichting aan 'voor het echie'. Het bedrijf New Urban View ontwikkelde de lichtinstallatie. De lampen kunnen ingesteld worden op alle kleuren van de regenboog, maar het licht zal over het algemeen een warme witte kleur hebben. Een kleur die rust moet uitstralen. Eerder werd er zogenaamd ‘belevingslicht’ aangebracht aan de vernieuwde Enschedesestraat en op het Burgemeester Jansenplein. Met de sfeerverlichting wil de gemeente de binnenstad aantrekkelijker maken.

Nu maar hopen dat er snel weer iets te beleven zal zijn in de stad, zodat het lichtgevende kunstwerk optimaal tot z'n recht komt...


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.