1Twente

Sander Schelberg vanavond live over de harde lockdown

In de maandelijkse 1Twente-talkshow Hengeloos Peil is vanavond burgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio Twente Sander Schelberg de hoofdgast. Met hem valt genoeg te bespreken: hoe kijkt hij terug op 2020 en wat verwacht hij van de komende maanden? Gaat de harde lockdown helpen? En is-ie te handhaven? Vanaf 19.00 uur live te volgen op 1Twente.nl

SCHELBERGVR
Hoe kijkt Sander Schelberg terug op 2020 en wat verwacht hij van de komende maanden? Krijgen we corona eronder met alleen een waarschuwende vinger of pleit hij voor een nieuwe lock-down? © 1Twente

Predikant

Verder is te gast Hans Wachtmeester, predikant en uitvaartleider te Hengelo. Hoe heeft hij 2020 beleefd? En hoe gaat hij met zijn kerk het naderende kerstfeest vieren? In elk geval niet als een periode van gezellig samenzijn met de familie, maar wel met volop tijd voor bezinning.

Vijftig jaar schoon water

Gast nummer vier is Erik Lievers, bestuurder van waterschap Vechtstromen en oud-wethouder van Hengelo. Met hem praten we over vijftig jaar schoon water in Twente. In 1970 trad de Wet Verontreiniging oppervlaktewateren in werking. Wat zijn de uitdagingen van het waterschap en hoe kunnen gewone Hengeloërs daaraan bijdragen?

icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer?

De presentatie van Hengeloos Peil is in handen van 1Twente-journalisten Niels Veurink en Franklin Veldhuis. De opnames zijn in Bibliotheek Hengelo, waar helaas geen publiek welkom is vanwege de coronamaatregelen. Het programma is wél live te zien vanaf 19.00 uur via 1Twente.nl en later zijn de verschillende items afzonderlijk te bekijken op deze website en op het Facebook- en YouTube-kanaal van 1Twente Hengelo. De volledige uitzending is vrijdag 18 december om 22.00 uur terug te zien op het tv-kanaal van 1Twente Hengelo.

Twentse Italiaanse in de textiel

Gasten nummer vijf en zes zijn Renata de Frankrijker en Mario Cannas. Onder de noemer ‘Spoor terug in de textiel’ heeft de Hengelose kunstenaar Renata de Frankrijker in het Deldense stationsgebouw een expositie samengesteld, waarin ze het verhaal van de Italiaanse textielarbeiders in Twente belicht. Een van die textielarbeiders is Mario Cannas.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.