Enschede
Video

Warme hand van MST krijgt vrijwilligersprijs

Elk jaar wordt de Enschedese Vrijwilligersprijs door M-Pact uitgereikt. Deze week werden de winnaars van 2020 bekendgemaakt. De vrijwilligers van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente wonnen. Op de derde plek eindigde het Hospice Enschede, op de tweede plek de Voedselbank Enschede-Haaksbergen.

Kroon op het werk

In het programma 1Twente Vandaag is projectleider van een vrijwilligersgroep Diana van Geffen. “De prijs is de kroon op ons werk”, vertelt ze trots.

M-Pact nomineerde zeven vrijwilligersinstellingen, waarvan er maandag drie overbleven voor de prijsuitreiking.

In het MST zijn 220 vrijwilligers werkzaam. “We begeleiden patiënten en ondersteunen de verpleegkundigen. Na afloop van een behandeling of gesprek halen we ze op. We vangen beneden in de hal mensen op die geopereerd moeten worden. Ook die begeleiden we. We verzorgen een lunch voor hen die wat langer in het ziekenhuis moeten zijn”, vertelt Van Geffen over de activiteiten van de hoodzakelijk vrouwelijke vrijwilligers.

Gewoon doorgaan

“De warme hand van het ziekenhuis”, vraagt presentator Niels Veurink. Van Geffen knikt. “Ja, veel mensen zijn nerveus als ze in het ziekenhuis moeten zijn. Het is dan fijn als er gastvrouwen zijn die met je meegaan.”

Het misschien wel meest dankbare werk is de begeleiding van patiënten die een operatie moeten ondergaan. “Je trekt een hele dag met ze op. Hoort verhalen en helpt ze. Vrijwilligers werk is echt dankbaar werk om te doen.”

De 220 vrijwilligers van het MST komen met het behalen van de Enschedese Vrijwilligersprijs nu ook in aanmerking voor de Nationale Vrijwilligersprijs die in juni wordt uitgereikt. Van Geffen lacht en zegt: “We gaan gewoon door met ons werk.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.