Sport
Voetbal
FC Twente

Menig is terug en klaar om te spelen: "Mentaal was het zwaar"

Queensy Menig kreeg ruim twee weken geleden als eerste speler uit de selectie van FC Twente met een positieve coronatest te maken. Eind vorige week testte de aanvaller negatief en kon hij de trainingen hervatten. Nu is hij klaar om weer te spelen.

Mentale test

Het was een rare gewaarwording voor Menig toen hij te horen kreeg dat hij positief was getest op het coronavirus, de aanvaller had namelijk geen enkele klacht. Het liefst was hij 'gewoon' het veld op gestapt met zijn teamgenoten, maar dat kon natuurlijk niet. Het werd voor hem vooral een mentale test: "het was heel lastig. Als het aan mij lag, was ik gewoon elke dag op het veld. Maar dat mag niet. En dan moet je geduldig zijn, heel geduldig."

Trainer Ron Jans gaf twee weken geleden al aan dat Menig ook wat 'opstandig' werd door de situatie. Menig kan er achteraf wel om lachen: "Je mag bepaalde dingen natuurlijk niet doen, maar als je alles gewoon kunt doen, wil je dat ook. Maar dat was niet verstandig geweest."

Speelklaar

De mentale test voor Menig zit er nu op. Vorige week vrijdag testte hij negatief op corona, waardoor hij zaterdag weer aan kon sluiten bij de training. En nu, een week verder, is hij klaar om te spelen. Op de vraag of hij er dan morgen in de uitwedstrijd tegen Ajax dan meteen weer staat, is hij zelf duidelijk: "Als het aan mij ligt, kan ik spelen. Kon het al twee weken geleden."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.