Enschede

Recherche doet grootschalig onderzoek in woning in Enschede

De recherche doet sinds woensdagochtend huiszoeking in een woning aan Park Broekheurne in Enschede. Bij de zoeking in het buurtje met luxe woningen zijn ook leden van de technische recherche in hun witte overalls actief. Er is in elk geval een hennepplantage aangetroffen.

461074 974481
Gerben Kuitert | Tubantia

De zoeking begon woensdagochtend al om negen uur en duurt tot in de middag voort. Er zijn circa 15 politiemensen bij betrokken. Naast de ontmanteling van een hennepkwekerij - er werden ventilatoren en lampen naar buiten gebracht - is er op een eerder moment al een 47-jarige Enschedeër aangehouden in een lopend onderzoek naar huiselijk geweld. Hij is woensdag voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank.

Bedreiging met mesBewoners van de bewuste woning aan de rand van de Wesselerbrink â dicht bij de hockeyvelden van EHV â zorgen de laatste tijd voor onrust. Op Hemelvaartsdag was er sprake van een incident, waarbij de zoon van de bewoonster op straat twee mannen met een mes achterna zat. De jonge man met het mes woont zelf niet bij zijn moeder.

Poolse kostgangerDe door hem belaagde mannen zouden de echtgenoot dan wel vriend van de bewoonster zijn en een Poolse kostganger, die sinds enkele maanden bij het stel in huis woont. De vrouw zelf woont al langer dan tien jaar in het huis, tot voor een half jaar alleen.

Mishandeld door kostgangerBuurtbewoners melden dat de vrouw, zelf ook van Russische of Poolse komaf, in de dagen voor Hemelvaart zou zijn mishandeld door de Poolse kostganger. De politie deed direct na Hemelvaart al buurtonderzoek. Of de vrouw nog wel aanwezig is of ook is verdwenen, is niet bekend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.