Enschede
Video

Volkskerstzang gaat dit jaar niet door

De Enschedese Volkskerstzang is voor de eerste keer afgelast. 'Je ziet het aankomen’ zegt de nieuwe bestuursvoorzitter Hadassa Meijer. Al afgelopen september werd de beslissing genomen om het evenement te annuleren, omdat de coronamaatregelen niet versoepeld werden.

Samen zingen

De Volkskerstzang heeft vanaf 1958 elk jaar plaatsgevonden. Dat betekent een 'stampvolle' Jacobuskerk op de Oude Markt. Volgens Meijer komen er gelovigen en ongelovigen, jonge en oude mensen om met elkaar te zingen. Ze worden door een koor ondersteund en er wordt een stuk uit de Bijbel gelezen.

Maar dit jaar gaat het evenement dus niet door, hoewel Hadassa Meijer het de stad had gegund. Voor Meijer, die vorig jaar werd aangesteld, was het de eerste beslissing als voorzitter van de Volkskerstzang. Hoewel naar alternatieven werd gezocht, zijn er geen kansen opgedoken die een bijeenkomst mogelijk maken.

Hadassa Meijer
Hadassa Meijer bij 1Twente © Henk ten Harkel

App of bel

Hadassa Meijer en haar bestuur maken al wel plannen voor het komende jaar. Voor haar is de Volkskerstzang een bijzonder Enschedees evenement, dat niet verloren mag gaan. Voor de mensen die de typische Volkskerstzang toch willen meemaken zijn de opnames van de Kerstzang 2019 op de website van de Stichting Volkskerstzang Enschede beschikbaar.

Hoewel er geen Volkskerstzang zal plaatsvinden, vindt Meijer dat we elkaar moeten blijven ontmoeten. ‘Dat je alleen bent betekent niet tegelijkertijd dat je eenzaam hoeft te zijn.’ Ze roept stadsgenoten op om familie te appen of op te bellen. 'Hou elkaar vast, zodat je je nog steeds met elkaar verbonden voelt.’


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.