Sport
Voetbal
FC Twente

Algemeen directeur verlaat FC Twente

Algemeen directeur Paul van der Kraan vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Twente. Dat besluit maakte hij zondag bekend. Zijn klus bij FC Twente zal voor hem de laatste zijn in een fulltime functie.

Paul van der Kraan Emiel Muijderman
© Emiel Muijderman

Moeilijk besluit

Van der Kraan werkt sinds april 2019 bij FC Twente, toen hij overkwam van FC Den Bosch. Hij had zijn sporen in de voetballerij toen al verdiend na werkzaam te zijn geweest bij RBC, Vitesse en Fortuna Sittard. Hij noemt zijn aangekondigde vertrek bij FC Twente een moeilijke, maar ook de enige juiste beslissing. „Laat ik beginnen te zeggen dat het een ontzettende moeilijke keuze is geweest. FC Twente en ik wisten dat mijn aanstelling voor maximaal een paar jaar zou zijn en ik heb de pensioengerechtigde leeftijd. Ik keer niet meer terug in een fulltime functie. In de bijna twee jaar dat ik hier nu werkzaam ben, heb ik FC Twente ervaren als een hele fijne club, met keihard werkende collega’s. Collega’s die het niet bepaald gemakkelijk hebben gehad. Ik ben onder de indruk geraakt van de betrokkenheid van de regio. Ik ervaar dagelijks de unieke hartverwarmende steun van supporters en sponsoren. Iedereen is ontzettend betrokken. Ik ga dat straks ongetwijfeld missen."

icon_main_quote_red_glyph

Ik ervaar dagelijks de unieke hartverwarmende steun van supporters en sponsoren. Iedereen is ontzettend betrokken. Ik ga dat straks ongetwijfeld missen."

Paul van der Kraan

Volle Veste

De algemeen directeur maakt zijn besluit nu al kenbaar, zodat de club tijd heeft op zoek te gaan naar zijn opvolger. „Het is fijn dat de club sportief de stijgende lijn heeft ingezet en ik heb er alle vertrouwen in dat dat de komende jaren zal worden voortgezet. Financieel gaat het ook weer beter, ingezet met het herstructureringsplan dat samen met de geweldige steun van de ‘Noabers’, ‘Ambassadeurs’ en de gemeente Enschede is gemaakt. Het is jammer dat we door de uitbraak van het corona-virus de aanvankelijk goede cijfers moeten bijstellen. Dit is echter niet alleen wat geldt voor FC Twente, dit geldt voor het hele betaald voetbal en bijna alle andere branches. Ik weet zeker dat FC Twente ook deze moeilijke tijd overleeft. Ik blijf me tot aan het eind van dit seizoen volledig inzetten voor de club, waarbij ik de hoop niet opgeef dit seizoen nog een volle Grolsch Veste mee te maken.”

Bijzonder jammer

Dennis Schipper, voorzitter van de Raad van Commissarissen: „Met de aanstelling van Paul van der Kraan haalden we een ervaren professional binnen, die zijn sporen ruimschoots had verdiend op bestuurlijk vlak in het betaald voetbal. In de afgelopen periode heeft hij dit meer dan bewezen. Hij heeft niet alleen scherp financieel inzicht, maar is ook een sterke bindende factor gebleken tussen de diverse interne en externe partijen van de club. Hij heeft veel werk verzet en FC Twente sportief en financieel weer een stap verder gebracht. We wisten dat zijn aanstelling slechts voor een paar jaar zou zijn, maar we vinden het bijzonder jammer dat Paul ons aan het eind van het seizoen gaat verlaten. Uiteraard respecteren we zijn keuze. Zijn besluit geeft ons de ruimte een goede opvolger te vinden. Daar gaan we vanaf nu mee aan de slag. Tot aan die tijd zal Paul al zijn ziel en zaligheid in de club leggen, daar zijn we van overtuigd.

Schipper geeft aan dat de gesprekken met technisch directeur Jan Streuer en hoofdtrainer Ron Jans over volgend seizoen gewoon doorgaan. De club hoopt hier in de winterstop nieuws over te kunnen geven.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.