Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Spellenwinkel klaar voor de feestdagen

De decembermaand staat weer voor de deur en dit jaar zullen wij die vooral binnenshuis vieren. Bij spelwinkel De Dondersteen in Hengelo merken ze dat juist nu veel mensen kiezen voor een gezelschapsspel.

De voorbereidingen voor de feestdagen verloopt anders dan voorgaande jaren. Eigenaar Sebastiaan van der Pal is druk in de weer met alle coronamaatregelen. “Het is anders dan normaal, want je moet rekening houden met allerlei scenario's.” Van der Pal zorgt ervoor dat het niet te druk wordt in de winkel en het aantal klanten verspreidt.

Volgens Van der Pal doen vooral coöperatieve spellen het goed dit jaar: “Dit zijn spellen die je samenspeelt in plaats van tegen elkaar, zo werk je samen naar een gemeenschappelijk doel.” De verkoop is redelijk gelijk aan vorig jaar, alleen komen er nu vaak ook andere groepen naar de winkel: “We zien meer stellen, die normaal gesproken uitgaan, die gezellig samen een spel spelen. Oma's zien we nu juist minder in de winkel, want ze gaan minder naar de kleinkinderen en worden minder vierjaardagen gevierd.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.