Hengelo
Video

Spellenwinkel klaar voor de feestdagen

De decembermaand staat weer voor de deur en dit jaar zullen wij die vooral binnenshuis vieren. Bij spelwinkel De Dondersteen in Hengelo merken ze dat juist nu veel mensen kiezen voor een gezelschapsspel.

Coronamaatregelen

De voorbereidingen voor de feestdagen verloopt anders dan voorgaande jaren. Eigenaar Sebastiaan van der Pal is druk in de weer met alle coronamaatregelen. “Het is anders dan normaal, want je moet rekening houden met allerlei scenario's.” Van der Pal zorgt ervoor dat het niet te druk wordt in de winkel en het aantal klanten verspreidt.

Coöperatieve bordspellen

Volgens Van der Pal doen vooral coöperatieve spellen het goed dit jaar: “Dit zijn spellen die je samenspeelt in plaats van tegen elkaar, zo werk je samen naar een gemeenschappelijk doel.” De verkoop is redelijk gelijk aan vorig jaar, alleen komen er nu vaak ook andere groepen naar de winkel: “We zien meer stellen, die normaal gesproken uitgaan, die gezellig samen een spel spelen. Oma's zien we nu juist minder in de winkel, want ze gaan minder naar de kleinkinderen en worden minder vierjaardagen gevierd.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.