Enschede
Video

Circus Tijdgeest genomineerd voor Enschedese Vrijwilligersprijs

Circus Tijdgeest is sinds 1988 een groot begrip in Enschede. Het is daarom ook niet wonderlijk dat het circus voor de Enschedese Vrijwilligersprijs is genomineerd. En Tijdgeest is wat het is: een circus zonder dieren, die gerund wordt door veelal jonge vrijwilligers.

Hans Rutjes, alias Di Stephano, richtte de circus 32 jaar geleden op nadat jij op de Oude Markt een Deens circusgroepje tegenkwam. “Ik kwam met de mensen in gesprek en toen is de bal letterlijk en figuurlijk gaan rollen”, aldus Rutjes. En dat terwijl de Enschedeër “helemaal niks” met circus had. Toch is het hem gelukt een vrijwilligersorganisatie voor iedereen, die zin in circus heeft, op te richten.

Nieuwe directeur

Ook Suzanne was zo iemand die toevallig aanhaakte. “Jaren geleden kwam ik de zoon van Hans tegen. Toen leerde ik ook Hans kennen en hij nodigde mij en mijn kinderen uit”, vertelt zij. Vier weken geleden werd zij door directeur Rutjes zelfs gevraagd of ze zijn rol wil overnemen. “Ik was verbouwereerd. Ik heb nooit gedacht dat ik circusdirecteur ga worden”, aldus een verbaasde, nieuwe, directeur.

Om te bepalen wie de vrijwilligersprijs krijgt, mogen Enschedeërs nog tot en met 29 november stemmen op hun favoriet.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.