Enschede
Video

Jeugdlintjes voor twee heel bijzondere jongeren Isa en Lily

Een bijzonder moment in Studio Balengebouw. Loco-burgemeester June Nods reikte daar donderdagmiddag de Jeugdlintjes uit aan Isa Bos (13) en Lily Rijnberg (17).

Een Enschedees jeugdlintje wordt eens per jaar uitgereikt aan jongeren die zich op heel bijzondere manier onderscheiden. Isa en Liliy doen dat.

Lichtpuntje

Isa doet al vanaf haar tiende vrijwilligerswerk en is bijna wekelijks te vinden in woonzorgcentrum Het Hatteler om met eenzame ouderen te knutselen of andere leuke dingen te doen. “Jij bent hun lichtpuntje in de week”, schetste de loco-burgemeester in haar toespraak. Daarbij helpt Isa jonge kinderen met paardrijden bij de manege Holzik Stables.

Isa Bos
Isa Bos krijgt een jeugdlintje, omdat ze er is voor eenzame ouderen © Henk ten Harkel

Hulp aan jongeren

“Lily, jij hebt een grote motivatie om anderen te helpen. Je hebt de afgelopen jaren een uitzonderlijke bijdrage geleverd aan de jeugd die in welke vorm dan ook verbonden is aan de jeugdzorg”, vertelt Nods over het vrijwilligerswerk van Lily.

Zij is voorzitter van het Jeugdwelzijnswerk en bij het jongerenraad van de Jarabee. Ze is lid van het European Solidarity Corps en lid van Stichting Kinderperspectief.

“Je bent een voorbeeld van een kind die ondanks eigen tegenslagen zich op een zeer positieve wijze inzet voor lot- en leeftijdgenoten”, concludeert de loco-burgemeester.

Lily Rijnberg
Lily Rijnberg ontvangt een Jeugdlintje voor haar werk met jongeren © Henk ten Harkel

Trots

Nods gaat verder: “Als je iets bijzonders doet zoals jullie dan mag je even in het zonnetje worden gezet. Jullie mogen trots zijn op jezelf. Ik, als loco-burgemeester van Enschede, ben dat ook op jullie. Het is dan ook een eer om jullie het jeugdlintje te mogen overhandigen.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.