Enschede
Sport

Dit jaar geen winterstop voor leden van De Tubanters in Enschede

Bij voetbalvereniging De Tubanters in Enschede is het elk jaar gebruikelijk om een winterstop te houden, maar dit jaar is dat heel anders. Daarnaast worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Voetbal stockfoto Pixabay

Speciale activiteiten

Door de huidige coronamaatregelen is het voor de voetballers erg beperkt geworden om hun hobby uit te voeren, maar ook voor de trainers om met de voetballers te trainen. Hierdoor is besloten om de komende winterstop te schrappen. De club wil in ieder geval voor de jeugdleden speciale activiteiten organiseren. "We gaan gewoon door met trainen", vertelt verenigingsmanager Henny Roerink. "We gaan bijvoorbeeld een zaal afhuren voor zaalvoetbal. Op dit moment kijken we nog of wij excursies kunnen organiseren." Vanwege de strenge coronamaatregelen is op dit moment echter nog niet duidelijk of deze plannen door mogen gaan.

Vrijwilligers

Naast de activiteiten voor jeugdleden worden de vrijwilligers van de Enschedese club ook in het zonnetje gezet door wat ze dit jaar hebben gedaan. Normaal gesproken houden De Tubanters een jaarlijkse vrijwilligersavond, maar nu worden alle leden uitgenodigd om op vrijdagavond 27 november naar de Olympialaan te komen voor een Drive Thru. "Mensen hoeven hierbij niet uit de auto. De leden van het bestuur staan klaar en bedanken de leden door hen een verrassingspakket te overhandigen", aldus Roerink.

Vrijwilligers, die de afgelopen tijd veel voor de club hebben gedaan, worden door het bestuur ontvangen met fakkels, vuurkorven en muziek. De Drive Thru vindt plaats tussen 19.30 en 20.00 uur en is alleen bedoeld voor de vrijwilligers.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.