Hengelo
Cultuur

WOW Factor komt met 'bombardement' van muziek

De Hengelose band WOW Factor presenteert komende zaterdag om exact 14.00 uur de eerste uit een rij van vier gloednieuwe EP's. Ze zijn straks te beluisteren via alle mogelijke streamingdiensten, zoals Spotify en iTunes. Daarna is het de bedoeling om één fysieke plaat te presenteren: "Het liefst zouden we hem dan uitbrengen op elpee, maar dat is tegenwoordig erg duur en de wachtlijst is erg lang."

Wowfactor lara vos
Ronald 'Gait' Gerritzen (midden) vormt samen met Michel Florijn (links) en Marc 'DJ Marc' Diekmeijer (rechts) de band WOW Factor © Lara Vos

Constante factor

Aan het woord is leadzanger en componist Ronald 'Gait' Gerritzen. Samen met Michel Florijn en Marc 'DJ Marc' Diekmeijer vormt hij sinds vier WOW Factor. Vanaf 2004 bestaat de band al, maar steeds in andere samenstellingen; Gerritzen is de constante factor. Naar eigen zeggen maakt de band 'krachtige, dynamische cinematique pop met roots in de eighties, waarbij traditionele en elektronische instrumenten gecombineerd worden'.

Hieronder een 'prelisten' van de EP 'MOVE'

Elke plaat is anders

De eerste EP draagt de titel 'MOVE'. MOVE is een echte danceplaat, de tweede EP neigt meer naar rock, de derde is gevuld met een mix van stijlen en nummer vier wordt een poppy liedjesplaat. Ronald: "Thematisch verwijzen ze allemaal naar de rare tijd waarin we nu leven. Het totale project draagt de naam Carbonado. Dit is een soort zwarte diamant, die staat voor charisma, de kracht van het ongrijpbare en het bovennatuurlijke."

'Momenten van aandacht'

De band kiest bewust voor vier EP's in plaats van direct één plaat uit te brengen: "Op deze manier zijn er steeds weer momenten van aandacht. Behalve die vier momenten zijn er namelijk ook nog de video's die we online gaan zetten. Steeds als er een EP online is gezet, volgen in de dagen daarna één voor één de videoclips."

Wowfactor
WOW Factor maakt 'krachtige, dynamische cinematique pop met roots in de eighties, waarbij traditionele en elektronische instrumenten gecombineerd worden' © WOW Factor

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.