Binnenstad Hengelo

Peter Bebseler: 'We kunnen er weer 5 jaar tegenaan'

Peter Bebseler is dolblij dat Hengelo vanaf komend jaar weer een BedrijvenInvesteringsZone ofwel BIZ heeft. Hij was woensdag 18 november te gast bij 1Twente Vandaag om zijn blijdschap te verwoorden: "Ik ben ontzettend trots op de twintig ambassadeurs die onder aanvoering van onze centrummanager Rob Berkhout een geweldige campagne hebben gevoerd de afgelopen weken."

'Geen beeld van de niet-stemmers'

Bij 1Twente Vandaag vertelt hij dat hij niet zozeer inzat over de mensen die sowieso wel zouden stemmen, maar vooral of de kiesdrempel wel gehaald zou worden: "We wisten via onze ambassadeurs (winkeleigenaren met een groot hart voor de stad én hun nering, red.) dat de stemmers in overgrote meerderheid vóór zouden zijn, maar er is ook een grote groep waarvan we geen beeld hebben: eigenaren van leegstaande panden en panden waar geen winkel maar bijvoorbeeld een kantoor is gevestigd. Die hebben misschien een minder direct belang bij veel mensen in de stad. Bij de vorige BIZ hadden we met 52% nét genoeg stemmers, dit keer kwamen we aan 60%. En van die 60% procent stemde dus 83% voor. Een geweldig aantal!"

Nacht van Hengelo en Modespektakel

Dinsdagavond werd dus bekend dat 83% van de Hengelose centrumondernemers vóór de BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) heeft gestemd en dat betekent dat er ook de komende jaren weer geld beschikbaar is voor evenementen als de Nacht van Hengelo, de sinterklaasintocht en het Modespektakel Hengelo. Verder kan centrummanager Rob Berkhout zijn goede werk blijven voortzetten en blijven sfeeracties mogelijk. De BIZ is een afgebakend gebied in het centrum van Hengelo. Met de BIZ investeren ondernemers samen in de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de binnenstad onder leiding van de Stichting Centrummanagement Hengelo.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.