Enschede

Concordia organiseert speciale filmmiddag- en avond

Door de coronamaatregelen waren de zalen van Concordia Enschede twee weken lang leeg, maar aanstaande donderdag opent de bioscoop de deuren weer voor publiek. Door de samenwerking met InSience Nijmegen, Universiteit Twente en Hogeschool Saxion presenteren zij donderdag 19 november het filmfestival Inscience/Twente.

Concordia Enschede
Concordia aan de Oude Markt in Enschede. © Google Maps

Het gaat om een middag- en avondvullend programma met drie films. De films gaan over uiteenlopende wetenschappelijke en actuele onderwerpen. Sprekers geven bezoekers naar elke film meer diepgang.

Wat is er te zien?

De middag begint om 15.30 uur met Hunting for Hedonia, een onderzoek dat gaat over de ontluikende technologie van Deep Brain Stimulation (DBS). De film gaat over de menselijke identiteit en hoe mensen hun zelfgevoel kunnen beïnvloeden. De film wordt door neuropsycholoog en psychologiedocent dr. Andrieke Thissen ingeleid en nabesproken.

Om 18.30 begint de film Coded Bias. De film gaat over een gezichtsherkenningsoftware. Mediaonderzoeker Joy Buolamwini komt tijdens haar werk erachter dat de gezichtsherkenning moeite heeft met het herkennen van haar gezicht. Tijdens het onderzoek kwam Buolamwini erachter dat het om haar huidskleur gaat. Deze film wordt door gezichtsherkenningsexpert prof. Raymond Veldhuis van de Universiteit Twente besproken.

Het filmfestival wordt afgesloten met de film The edge of all we know. Het project Event Horizon Telescope deed namelijk iets dat voorheen onmogelijk was en presenteert de eerste foto van een zwart gat aan heel de wereld. Het nagesprek van de film wordt door Ir. Peter Timmerman, directeur Stadium Generale Universiteit Twente, begeleid.

Over InScience

InScience International Science Film Festival Nijmegen is een van de grootste wetenschapsfilmfestivals in Europa en uniek in Nederland. Het festival richt zich op het snijvlak tussen film, wetenschap en maatschappij.

icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer?

De locatie: Concordia film, Oude Markt 15 in Enschede

Donderdag 19 november 15:30 uur - Hunting for Hedonia
Donderdag 19 november 18:30 uur - Coded Bias
Donderdag 19 november 21:00 uur - The edge of all we know

Entree van elke film: 10 euro. Het maximum aantal bezoekers per zaal is 30.

Voor meer informatie en kaarten via https://www.concordia.nl/specials/inscience-film-festival


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.