Enschede
Video

Liefde en vrijheid in het Volkspark

Het zijn donkere tijden waarin mensen uit elkaar gedreven worden. Daarom organiseert anti-coronamaatregelendemonstrant Eldor van Feggelen een bijeenkomst in het Enschedese Volkspark

“Het is heel belangrijk dat we elkaar een warm hart blijven toedragen en dat we elkaar blijven ondersteunen. We hebben elkaar harder nodig dan ooit.” Dat zei Van Feggelen in 1Twente Vandaag.

Uitingen van frustratie

We spraken Van Feggelen over de bijeenkomst die zaterdag in het Volksprak plaats zal vinden, maar ook over complottheorieën en uitwassen rondom demonstraties tegen coronabeleid. Met als voorbeeld de leuzen die Mark Rutte en Pieter Omtzigt naar het hoofd geslingerd kregen bij Haagse demonstraties. “Ik keur dat ten zeerste af”, zei Van Feggelen daarover. “Als er strafbare feiten gepleegd worden, en ik denk dat dit daaronder valt, dan moeten daders worden gearresteerd. Maar ze moeten niet helemaal worden weggezet in de media. Het zijn uitingen van frustratie door mensen die hard geraakt zijn door het coronabeleid."

Maar andersom, zo stelde de Enschedese anti-maatregelenactivist, moet dat politieoptreden eveneens integer en binnen de kaders van de wet plaatsvinden. “Anders verlies je draagvlak.”

Hart voor Liefde en Vrijheid

De gemeente had de bijeenkomst liever niet, met name omdat Twente risicogebied is - iets waar Van Feggelen anders over denkt. Maar grondrechten waren belangrijker. Hart voor Liefde en Vrijheid vindt plaats op zaterdag 10 november van vijf uur ’s middags tot acht uur ’s avonds in het Volkspark.

Eldor van Feggelen Ernst Bergboer
Eldor van Feggelen, eerder bij 1Twente Vandaag © Ernst Bergboer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.