Sport
Voetbal
FC Twente

Trotse Boschker na selectie Drommel: "Hij is beter dan in ieder geval één van de andere twee keepers"

Toen Sander Boschker zich een paar jaar geleden liet ontvallen dat Joël Drommel in potentie het Nederlands elftal kon halen, werd hij vierkant uitgelachen op tv. Zondag was het moment daar: Drommel werd voor de eerste keer opgeroepen voor het 'grote' oranje. "Zo gek was ik nog niet toen ik dat zei", aldus Boschker.

Logische keuze

De keeperstrainer van FC Twente mocht de 'blijde boodschap' zelf brengen aan zijn pupil. "Patrick Lodewijks (keeperstrainer van Oranje, red.) belde me om te vertellen dat hij goed nieuws had en dat ze Joël graag wilden oproepen. Je mag best weten dat ik heel trots was dat hij erbij zit." Toen Boschker de telefoon pakte om het nieuws aan Drommel te vertellen, wist deze meteen waar zijn trainer hem voor belde. "Hij vroeg: mag ik het raden? Het Nederlands elftal? Het was echt mooi."

Boschker is niet verbaasd dat Drommel nu is opgeroepen. Sterker nog, hij vindt het zelfs nog wat aan de late kant. "Ik had het eigenlijk al wel eerder verwacht om eerlijk te zijn, maar de bondscoach maakt andere keuzes samen met de keeperstrainer en dat is hun goed recht. Maar in deze situatie waarin twee keepers zich geblesseerd afmelden (Cillessen en Bijlow, red.) is het een logische keuze dat Joël in beeld komt." Boschker vindt de keuze dus niet meer dan terecht. "Ik vind dat hij het verdiend heeft. Sinds hij speelt, heeft hij een stijgende lijn naar boven ingezet en hij is nu nog steeds groeiende. Het is erg prettig werken met Joël, hij staat open voor alles."

Tekst gaat verder onder de foto

BOSCHKER OVER SELECTIE DROMMEL ORANJE 00 08 38 00 Still001
Boschker en Drommel op het trainingsveld van FC Twente © 1Twente

Appen en bellen

Tips voor de trip met het Nederlands elftal heeft hij hem trouwens niet meegegeven. "Hij moet het zelf doen. Ik heb gezegd: wees jezelf en doe je best. Als je doet wat je kunt, gaat het vanzelf wel lopen." En dan wordt duidelijk hoe hoog Boschker zijn pupil heeft zitten: "Naar mijn mening is hij iets beter dan in ieder geval één van de andere twee keepers." Maar of hij daarmee op Krul of Bizot doelt, laat hij in het midden. "Als hij het verder goed doet, maakt hij een goede kans om verder in beeld te blijven bij de nationale ploeg."

De twee houden komende dagen in ieder geval contact. "Normaal gesproken kijk je gewoon voor de tv en wil je hem daar niet storen met waar hij mee bezig is. Maar Joël gaf aan dat hij me wil appen of bellen hoe het gaat. Dat vind ik erg prettig. En na de trip hoor ik van Lodewijks waaraan ze gewerkt hebben en hoe het ging." Tot die tijd wordt hij dus door Drommel zelf op de hoogte gehouden: "ik ben benieuwd."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.