Hengeloos Peil

Hengeloos Peil: Markt, BIZ en Nijverheid Aardgasvrij

Hengeloos Peil is maandagavond grotendeels gewijd aan de binnenstad. Wat vindt men van de vier scenario's voor het nieuwe marktplein, hoe belangrijk is het dat de ondernemers vóór de BIZ stemmen en is het succes van de Drienerstaat te kopiëren naar de rest van de stad?

Drienerstraat
Wat is het geheim van de Drienerstraat en is dat succes te kopiëren naar de andere winkelstraten? © 1Twente

Nijverheid Aardgasvrij

De avond wordt geopend door wethouder Claudio Bruggink. Hij wordt aan de tand gevoeld over de stand van zaken met betrekking tot het aardgasvrij maken van De Nijverheid.

Marktplein onder de loep

Aan tafel zitten vervolgens marktkoopman Ben Gelink en Erika Schindler, die allebei een uitgesproken mening hebben over hoe de markt er straks uit moet gaan zien. Gelink is redelijk positief over de plannen die landschapsarchitect Wim Voogt heeft gepresenteerd, Schindler vindt het lang niet ambitieus genoeg.

Investeren in de binnenstad

Verder is te gast Peter Bebseler, voorzitter van de Stichting Centrummanagement Hengelo. Hij is een vurig pleitbezorger van de BIZ, de BedrijvenInvesteringsZone, die ervoor moet zorgen dat de binnenstadondernemers samen de kosten delen voor evenementen die in de stad gehouden worden. De ondernemers kunnen momenteel stemmen voor de BIZ.

Een van die ondernemers is Bas Meester. Hij komt vertellen over het succes van de Drienerstraat, waar hij zelf gevestigd is met zijn zaak Meesterlijke Koffie & Thee. Wat is het geheim van dat winkelstraatje en is dat succes te kopiëren naar de andere winkelstraten en misschien wel naar de markt?

Vanaf 19.00 uur op 1Twente.nl

De presentatie is in handen van 1Twente-journalisten Niels Veurink en Franklin Veldhuis. Het programma is live te zien vanaf 19.00 uur via 1Twente.nl en later zijn de verschillende items afzonderlijk te bekijken op deze website en op het Facebook- en YouTube-kanaal van 1Twente Hengelo. Vrijdag 13 november is de uitzending te zien van 22:00 - 23:00 op het tv-kanaal van 1Twente.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.