Hengelo
Video

Hengelo Kado moet Hengeloërs bewegen in eigen stad te kopen

Hengelo krijgt als eerste stad in Twente een digitale cadeauaart: Hengelo Kado. Het gezamenlijke initiatief van Hengelo Promotie en Stichting Centrum Management Hengelo is bedoeld om lokale bestedingen te stimuleren en zo Hengelose ondernemers een steuntje in de rug te geven. Monique Otto van Hengelo Promotie vertelde maandag 2 november over dit opvallende initiatief in 1Twente Vandaag.

‘Wees loyaal, koop lokaal’

Monique Otto: “Jaarlijks worden er vele landelijke cadeaubonnen verkocht aan consumenten die in heel Nederland besteed kunnen worden. Met Hengelo Kado stimuleren wij de bestedingen in eigen stad omdat de kaart alleen bij Hengelose bedrijven uitgegeven kan worden. Zeker in deze tijd willen we graag dat de Hengeloër lokaal winkelt: ‘Wees loyaal, koop lokaal’.”

Hengelo Kado de digitale kadokaart 1
Monique Otto: "Met Hengelo Kado stimuleren wij de bestedingen in eigen stad omdat de kaart alleen bij Hengelose bedrijven uitgegeven kan worden." © Hengelo Promotie

Deelnemende bedrijven

Het succes valt of staat natuurlijk met het aanbod. Otto: “We willen graag een zo groot mogelijk aanbod dus we roepen ondernemers op in de vrijetijdsindustrie (retail, horeca, cultuur) om zich aan te melden.” Deelname is gratis maar wel aan een aantal voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn te lezen op www.uitinhengelo.nl/hengelokado. Hier kan je je ook aanmelden als deelnemer.

icon_main_quote_red_glyph

'Binnen een half uur hadden we 30 aanmeldingen en alleen maar positieve reacties'

Monique Otto

Hengelo Kado in je kerstpakket

Onlangs is Hengelo Kado geïntroduceerd aan de ondernemers in de binnenstad. Rob Berkhout, Centrummanager van Stichting Centrummanagement Hengelo: “binnen een half uur hadden we 30 aanmeldingen en alleen maar positieve reacties. Dat geeft wel aan hoeveel enthousiasme en draagvlak er is voor de cadeaukaart.” Ook heeft zich al een bedrijf gemeld die 800 kaarten wil afnemen als eindejaarscadeau voor de medewerkers.

Waar te koop?

Vanaf 20 november zijn ze fysiek te koop bij Hengelo Promotie aan de Markt 8 en via de webshop uitinhengelo.nl. "Koop zo'n mooi cadeaukaart en geef Hengelo Kado!", roept Otto de Hengeloërs op.

IMG 20201102 WA0003
Monique Otto: “We willen graag een zo groot mogelijk aanbod dus we roepen ondernemers op in de retail, horeca en cultuur om zich aan te melden.” © Hengelo Promotie

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.