Hengelo

Horecaman Berto Mulder pleit voor geldpotje nachtburgemeester

Horecaman Berto Mulder pleit voor een budget voor de nachtburgemeester. Dat vertelde Mulder in het radioprogramma Sportlijn. Volgens Mulder moeten de gemeente en het bedrijfsleven over de brug komen.

Berto mulder favoriet rechtenvrij
© Ernst Bergboer

Geen budget

Binnenkort wordt er een nieuwe nachtburgemeester gekozen. De termijn van huidige nachtburgemeester Marijke Agterbosch loopt eind dit jaar af en dus moet gezocht worden naar een opvolger. Berto Mulder, de eerste nachtburgemeester en tevens lid van de sollicitatiecommissie, wil dat er een budget vrijkomt voor de nachtburgemeester: “Er zijn meerdere nachtburgemeesters in Nederland en de meesten hebben allemaal een budget. Dat wordt gefaciliteerd door de gemeente en door het bedrijfsleven. In Hengelo doen ze dat niet en dat vind ik jammer”, zegt de horecaondernemer.

Toegevoegde waarde

Volgens Mulder hoeft het potje met geld echt geen duizenden euro’s te kosten, zolang de nachtburgemeester maar iets kan organiseren: “Je kunt wel een taak hebben als nachtburgemeester, maar als je geen dubbeltje in de portemonnee hebt dan kun je niks”, aldus Mulder. De uitbater van café De Kleine Burgemeester vindt dat een nachtburgemeester echt een toegevoegde waarde kan zijn voor het nachtleven.

Er hebben zich al kandidaten gemeld voor de vrijwillige functie. De nachtburgemeester is een belangbehartiger voor het Hengelose nachtleven. Het Hengelose nachtleven heeft een flinke klap gekregen door de coronacrisis. Kandidaten kunnen zich tot 1 december opgeven via een aanmeldformulier op de website van de nachtburgemeester.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.