Hengelo
Cultuur

Alleen wimpels doen dit jaar denken aan sinterklaas

Sinterklaas wordt dit jaar een feestje dat zich uitsluitend afspeelt binnen de muren van het eigen gezin. Begin september werd al bekend dat de intocht in Hengelo niet door kon gaan vanwege de door de overheid opgelegde coronamaatregelen, maar nu blijkt dat er helemaal niks mogelijk is.

884549
Sinterklaas kwam twee jaar geleden per trein aan in Hengelo. Dit jaar komt hij helemaal niet aan. © Annina Romita / TC Tubantia

Vlaggen in de stad

George ten Brummelhuis is voorzitter van de Stichting Hengelo Sint Nicolaasstad: "Het enige wat sowieso doorgaat is dat we met de organisatie rond 18 november de binnenstad gaan versieren met sinterklaasvlaggen, zodat je kunt shoppen in sinterklaassfeer. Maar dan is het nog maar de vraag of de winkels open mogen blijven. Dat horen we ongetwijfeld tijdens de persconferentie van volgende week."

FBK-Stadion

Ten Brummelhuis en z'n mensen hadden nadat de intocht was afgeblazen nog het idee opgevat om een coronaproof sinterklaasfeestje te houden in het FBK-Stadion, maar ook dat bleek een brug te ver, gezien de ontwikkelingen rond het virus.

Vader of sint?

De Stichting Hengelo Sint Nicolaasstad organiseerde in het verleden ook altijd sinterklaasbezoeken aan huis. Het moge duidelijk zijn: dat zit er dit jaar evenmin in. Sinterklaas wordt een feestje van vader, moeder en de kinderen. Waarbij het kan zijn dat vader op het laatste moment moet 'afzeggen' om zo toch de komst van een heuse sint mogelijk te maken...


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.