Enschede

Enschedese studentenverenigingen zetten speciale coronacampagne op

Studenten moeten de coronamaatregelen beter naleven. Daarom lanceerden de Enschedese studentenverenigingen woensdag hun eigen campagne. Joyce Rops is voorzitter van studentenvereniging Fact, de overkoepelende organisatie voor de vier grootste studentenverenigingen in Enschede. Samen met het bestuur overhandigde zij de eerste posters woensdagmiddag aan Mirjam Bult van het College van Bestuur van de Universiteit Twente.

Campagne studenten corona Laura Ratering
Het bestuur van Fact tijdens het moment van de overhandiging op woensdagmiddag. © Laura Ratering

In het kader van de landelijke campagne ‘Daar doen we het voor’, die tevens woensdag van start ging, ontwikkelden de Enschedese studentenverenigingen een campagne met een eigen draai. “Onder studenten wordt iets te makkelijk gedacht over corona en het studentenleven hangt vaak vast aan sociale contacten. Studenten zoeken elkaar op”, vertelt voorzitter Rops.

Meewerken

Helaas kan dit momenteel niet. Dat geldt natuurlijk ook voor studenten. Een maand geleden werd het bestuur van Fact daarom benaderd door de Landelijke Kamer van Verenigingen voor studenten. “Elke studentenstad werd toen gevraagd of ze mee wil werken”, vertelt Rops. “In Enschede gingen we meteen zitten en hebben we onze eigen campagne ontwikkeld.”

icon_main_quote_red_glyph

Studenten zoeken elkaar op

Joyce Rops

Persoonlijke boodschap

De posters verschijnen de komende dagen overal op de campus van Saxion en de Universiteit Twente, in de binnenstad en in studentenhuizen. Ook op de sociale media wordt er aandacht aan besteed. Op de posters zijn Enschedese studenten te zien die aangeven waarom de maatregelen zo belangrijk voor hen zijn en waarom iedereen zich aan de maatregelen moet houden. “Ook de studentenhuizen krijgen naast de campagneposters ook informatieve posters aangeboden waarop staat wat ze moeten doen als een huisgenoot corona krijgt bijvoorbeeld. We doen het uiteindelijk met z’n allen”, licht de voorzitter toe.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.