Enschede
Video

De Bolhaar schoonste wijk van Enschede?

1Twente is, samen met het Enschede Akkoord, al een aantal weken bezig met de afvalproblematiek. In veel wijken van Enschede treffen Enschedeërs vaak zwerfvuil aan bij de milieu-eilanden. Deze week nam 1Twente een kijkje in de Bolhaar en daar lijkt de afvalproblematiek geen probleem te zijn.

Aangezien 1Twente al een aantal wijken heeft bezocht waar afval op straat ligt, valt het op dat het in de Bolhaar best schoon is. Een belangrijke factor hiervoor is dat er vrijwel geen hoogbouw bestaat en daarom ook geen ondergrondse containers.Hierdoor wordt bijplaatsing bij containers vrijwel onmogelijk. Het zorgt voor een schone indruk, maar het zorgt er ook voor dat er minder vuilnis rond gaat zwerven door de buurt.

Eigen verantwoordelijkheid

In de Bolhaar hebben de bewoners een grijze en groene afvalbak die ze zelf aan de straat zetten. Dat betekent dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen stukje grond.

1Twente vroeg een aantal bewoners of waarom zij denken dat de wijk zo schoon is. Zij gaven allemaal aan dat de sociale controle er best hoog ligt. Ze ruimen elkaars troep op en houden de wijk netjes: “Dat vinden wij niet meer dan normaal.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.