Hengelo
Politiek

Raadslid Janssen: ‘Vrijheid van meningsuiting staat op het spel’

Onafhankelijk raadslid Leo Janssen wil voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering vanavond dat er een minuut stilte in acht genomen wordt voor de vrijdag vermoorde Parijse docent Samuel Paty.

Janssen
Leo Janssen: “Het gaat hier om de vrijheid van meningsuiting van een leraar, die gewoon zijn werk doet en daarna in koelen bloede wordt vermoord.” © 1Twente

'Geloofsidioot'

Janssen: “Het gaat hier om de vrijheid van meningsuiting van een leraar, die gewoon zijn werk doet en daarna in koelen bloede wordt vermoord door een geradicaliseerde geloofsidioot.”

Angst onder Nederlandse docenten

Volgens Janssen staat die vrijheid van meningsuiting ook in Nederland onder druk: “Vanmorgen stond in de Volkskrant nog een artikel waarin Nederlandse leraren niet durven uit te sluiten dat zoiets ook hier mogelijk is. In dit Volkskrant-artikel komt verder naar voren dat docenten bang zijn om bepaalde zaken te behandelen. Dat kan en mag niet. Daarom het verzoek om niet alleen stil te staan bij de brute moord, maar ook bij de vrijheid van meningsuiting die onder druk staat.”

Het is nog niet bekend of de voorzitter van de raad aan het verzoek van Janssen gaat voldoen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.