Historische stadswandeling door oorlogsverleden Enschede: Doe mee!
Enschede
Video

Koop lokaal, want we willen geen uitgeklede binnenstad

Koop lokaal en steun lokaal in tijden van corona. Dat is het nieuwe credo van Enschede Promotie die de inwoners van Enschede vraagt om de lokale ondernemers te ondersteunen. Hoe? Neem een kijkje op de site Steun Enschede.nl

Ondersteunen

Het lijkt een déjà vu te zijn... In het begin van de coronacrisis, tijdens de lockdown, vroegen lokale ondernemers ons ook al om lokaal te kopen. Nu zitten we midden in de tweede golf, in een gedeeltelijke lockdown en wordt dit credo wéér heel belangrijk.

Voor directeur Marieke ter Brugge van Enschede Promotie is de ondersteuningsactie niet minder dan noodzaak in deze rampzalige tijd voor ondernemend Enschede. "Het is nu de tijd om hen te ondersteunen. Weet je, de grote jongens zullen het wel redden, maar de kleine ondernemingen hebben het heel moeilijk. Ook de ondernemers die net zijn begonnen kunnen dit soort rampen niet dragen. Dus als je iets wilt kopen doe dat dan hier in Enschede. Daar steken we op in."

Als geen ander onderkent Ter Brugge de risico’s van het omvallen van bedrijven. “Als dat gebeurt wordt onze stad minder aantrekkelijk. De grote uitdaging is het voorkomen van een verschraalde binnenstad waar alleen maar grote ketens overblijven.”

Winter Wonderland

Op de website gaat het over horecazaken, retail en culturele instellingen die afhaalmenu’s aanbieden, alternatieve acties uitvoeren en laten zien waar ze mee bezig zijn. De actie van Enschede Promotie krijgt extra aandacht door de komende tijd foto’s van Enschedese ondernemers op de mupi’s en in de abri’s te hangen met de oproep om hen te helpen door het coronatijdperk te komen.

“Koop vooral lokaal, dat is onze boodschap dat brengen we in beeld.”

Enschede Promotie steekt veel energie in deze actie, maar hoopt ook dat in in de aanloop naar kerst Winter Wonderland door kan gaan. “Vooralsnog gaan we daarvan uit. We proberen voor dat feest ideeën te ontwikkelen die coronaproof zijn.”