Enschede
Video

Nieuwe B&B in Enschede: The Residence ontvangt iedereen in luxe appartementen

Sinds deze week kunnen mensen, die een nachtje in Enschede willen doorbrengen, slapen in de nieuwe bed and breakfast The Residence aan de Walstraat. Uitbater Meral Halaceli is blij met de eerste aanmeldingen.

Ben B The Residence
Uitbater Meral Halaceli in een van de appartementen. © still uit de video

Halaceli was eigenlijk van plan om de bed and breakfast pas eind oktober te openen: “Maar toen heb ik een advertentie op booking.com en Airbnb geplaatst en ik schrok me rot. In positieve zin… want er kwamen meteen boekingen binnen.”

Ondernemend

Naast dit nieuwe avontuur is Halaceli eigenaar van Mufide Hair & Spa in de Enschedese binnenstad. “Nu doe ik hetgeen wat ik al 12 jaar doe: managen, mensen ontvangen en gastvrouw zijn”, aldus Halaceli. “Daarnaast vind ik het gewoon mooi als alles op zijn plek staat, de bedden mooi zijn opgemaakt en de handdoeken fris ruiken.”

Samen met vastgoedbeheerder Peter Bosmans van BB Vastgoedbeheer uit Groningen is zij enkele maanden geleden aan de slag gegaan. “In tijden van crisis moet je kansen herkennen, zien en grijpen”, vertelt Halaceli. “Het vastgoedbedrijf is al langer in bezit van het pand en nu hebben ze er 15 appartementen van gemaakt.”

Het gebouw zit naast het Vestzaktheater. “Het is juist een aanwinst voor zo’n bruisende straat als de Walstraat”, legt Halaceli de motivatie van haar collega Bosman uit.

Combinatie

Halaceli is trots op het eindresultaat. De appartementen, met verschillende thema’s, heeft ze zelf ingericht. De bed and breakfast kan de ondernemer goed verbinden met haar eigen zaak. “Vaak worden in mijn salon mensen uit het hele land behandeld. Hoe leuk is het als zij na een spa-behandeling een appartement in de bed and breakfast kunnen boeken.”

Niet alleen klanten uit de spa zijn welkom in de B&B. “We hebben zakenmannen, buitenlandse studenten, een moeder en haar zoon of een gezin met kindjes. Iedereen is welkom.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.