Sport
Voetbal
FC Twente

Wedstrijdpakketten FC Twente een succes: "stadiongevoel bij mensen thuis brengen"

Maar liefst 1650 pakketten met het beroemde broodje Twenteham zijn vandaag door de hele regio bezorgd. Het #IKMISOE Matchdaypakket van FC Twente blijkt een groot succes. En zo zullen vanavond tijdens Willem II - FC Twente heel wat roodgekleurde huishoudens toch een beetje het stadiongevoel in huis hebben.

Supportersverenigingen

Al vanaf acht uur zijn medewerkers van de club en leden van de verschillende supportersverenigingen druk in de weer om alle pakketten op de juiste plek te krijgen. Vanaf De Grolsch Veste trekken volgeladen auto's de regio in. En dan ook echt de hele regio, want door heel Twente werden afhaalpunten gecreëerd. Van Winterswijk tot Den Ham en zelfs op vier locaties in het westen waar gisteren al pakketten naartoe werden gebracht. Dat de club dit zo groots aan heeft kunnen pakken, heeft het te danken aan de vele supportersverenigingen die FC Twente rijk is. De afgelopen dagen hielpen de leden al met inpakken en vandaag worden de verschillende afhaalpunten door hen bemand. "Dat tekent de club", zegt Lars Klein Nagelvoort, marketingmedewerker van FC Twente en nauw betrokken bij de actie. "Zonder de supportersverenigingen hadden we dit niet in deze vorm kunnen doen. Dankzij hen hebben we dit zo kunnen organiseren en iedereen kunnen voorzien."

Broodje beenham

De actie is in het leven geroepen om supporters, nu ze niet fysiek bij wedstrijden aanwezig kunnen zijn, toch een beetje het stadiongevoel te geven. De club verkocht in totaal 1650 van de #IKMISOE Matchdaypakketten, gevuld met het beroemde broodje beenham, 2 beugelbiertjes en een fles cola. Voor kinderen werd een non-alcoholische versie in het leven geroepen. Ook Klein Nagelvoort merkt dat de actie goed is ontvangen. "De reacties zijn erg goed. De meeste mensen kijken uit naar het broodje Twenteham, want dat is toch uniek. Een biertje kun je zo wel kopen."

Omdat de actie zo'n succes is, sluit hij een vervolg dan ook niet uit. "We willen dit in de toekomst voortzetten. Dan zorgen we wel dat we meer kinderpakketten hebben, want de 200 die we nu hadden waren binnen no time uitverkocht."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.