Historische stadswandeling door oorlogsverleden Enschede: Doe mee!
Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente legt drie talenten vast

FC Twente heeft Mees Hilgers, Casper Staring en Thijs van Leeuwen vastgelegd. De drie tekenen een contract voor drie jaar, met de optie voor nog een jaar. Ze komen allen uit de FC Twente/Heracles Academie en trainen al het hele seizoen bij het eerste elftal mee.

Uniek

Technisch directeur Jan Streuer: “De drie jongens trainen vanaf de voorbereiding al mee met de eerste selectie. Daarin hebben ze laten zien niet alleen talentvol te zijn, maar ook alles te willen doen om te slagen als profvoetballer. Dat is mooi om te zien. Na eerder dit seizoen al Jayden Oosterwolde te hebben vastgelegd hebben we dit seizoen vier jeugdspelers aan de selectie toegevoegd. Het zijn talentvolle spelers die samen de jeugdopleiding van de club hebben doorlopen en nu bij de eerste selectie zitten. Dat is eigenlijk best uniek."

Thijs van Leeuwen Emiel Muijderman
Van Leeuwen ziet deze nieuwe verbintenis als een hele mooie beloning © Emiel Muijderman

Thijs van Leeuwen

Thijs van Leeuwen (19) is een aanvallende middenvelder die al sinds zijn negende in de Academie speelt en tekende eerder al een jeugdcontract. Hij ziet deze nieuwe verbintenis als een hele mooie beloning: "Het eerste jeugdcontract dat ik tekende was speciaal, maar dit is natuurlijk heel bijzonder. Deze zomer heb ik de hele voorbereiding meegedraaid en het was mijn doel om speelminuten te gaan maken. Dat ik nu mijn Eredivisie debuut al heb mogen maken, thuis tegen Fortuna Sittard, was genieten. Als je op zo’n moment aan de zijlijn staat en in gaat vallen besef je wel ‘nu gaat het gebeuren’. Afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik me als speler snel verder ontwikkel, alle trainers steken daar veel tijd in.”

Mees Hilgers Emiel Muijderman
Mees Hilgers is blij met het vertrouwen dat hij van de club krijgt © Emiel Muijderman

Mees Hilgers

Mees Hilgers (19) is een centrale verdediger die sinds 2011 in de Academie speelt. Hij is blij met het vertrouwen dat hij met dit contract krijgt. "Afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik echt mooie stappen heb gemaakt en me als voetballer verder heb kunnen ontwikkelen. Als je elke dag met de eerste selectie op het veld staat gaat dat heel snel en pas je je sneller aan. Mijn eerste doel was aansluiten bij de selectie, dat is nu gelukt. Ik voel dat ik nu klaar ben voor het echte werk. Nu hoop ik dit seizoen zo veel mogelijk minuten te kunnen maken in de Eredivisie.”

Casper Staring Emiel Muijderman
Casper Staring hoopt op zijn debuut in de Eredivisie © Emiel Muijderman

Casper Staring

Casper Staring (19), is een middenvelder annex verdediger en kwam zes seizoenen geleden naar de Academie. Ook hij is blij met het vertrouwen dat de club met dit contract afgeeft. “De afgelopen tijd heb ik me goed door kunnen ontwikkelen en de kansen gehad om me te laten zien. Mees en Thijs ken ik vanaf onder 12, dat zijn vrienden geworden. Dan is het wel mooi dat je samen het eerste elftal haalt. Afgelopen weken heb ik last gehad van een blessure. Ik ben op de weg terug, train weer met de groep mee en wil snel 100% fit worden. Dan is mijn eerste doel om mijn debuut in de Eredivisie te maken.”