Twente
Enschede
Hengelo
Video

Glanerbruggers steken ons met prachtige videoclip hart onder de riem

Vrijwel iedereen snakt naar goed nieuws in deze ongekend rare tijd. Nou.. U vraagt, wij draaien. Of eigenlijk: Enschedeërs Bart ten Harkel en Nico Schippers draaien. Ze maakten een videoclip met een hoopvolle boodschap die nationaal wordt verspreid. Aan de clip werkten mee de bekende mezzosopraan Tania Kross, Voice Kids winnares Yosina Roemajauw en de jeugdige talenten van de Jonge Strijkers en Blazers NL. Dit is: Eens komt de dag.

“Dit lijkt me enorm nodig”, zegt Nico Schippers, geboren en getogen Glanerbrugger. “de afgelopen week is maar weer eens gebleken dat deze tekst niet uit de lucht komt vallen.”

Het afgelopen jaar kwam door Corona veel stil te liggen. “Mijn werkzaamheden voor de jonge strijkers en blazers en het Concertgebouworkest waarin ik speel, hielden even op. Ik dacht: alles ligt plat, dus we gaan iets doen, iets creëren.”

Dat was het moment dat Nico en cameramaman Bart ten Harkel bij elkaar gingen zitten om de clip met de jongeren, Tania Cross en Yosina Roemajauw te maken.

“Omdat iedereen thuis zat, kregen we het precies zo voor elkaar zoals we wilden. Onder normale omstandigheden was dat niet gelukt.

De trombonist van ’s werelds beste orkest is druk doende jeugdopleidingen voor jonge strijkers en blazers op te zetten in Amsterdam. Zijn passie is het ontwikkelen van muzikaal talent.

“Twee keer per jaar hebben we een thema waarin we de kinderen met allerlei soorten muziek in aanraking brengen. Vaak vraag ik collega’s van het Concertgebouworkest om als solist op te treden. Je moet telkens wegen zoeken om kinderen te ontwikkelen. Dat maken wij mogelijk. Dat inspireert en stimuleert.”

Jonge strijkers en blazers Nederland
De jonge strijkers en blazers spelen Eens komt de dag © Bart ten Harkel/Nico Schippers

Wilhelmina

Het is niet zo’n wonder dat juist hij daarmee in Amsterdam aan de slag ging. Nico groeide op in Glanerbrug, kreeg zijn blaasopleiding bij Wilhelmina, een van de beste harmonieën van Nederland en leerde enorm veel van zijn opa. “Mijn broer Martin en ik gingen na schooltijd elke dag bij mijn opa langs om te blazen.”

Het is niet alleen Nico Schippers die op hoog niveau musiceert. Zijn broer Martin, ook trombonist, zit naast hem in het Concertgebouworkest, zijn oom Hans is eveneens een vermaarde trombonist en zijn neef Jeroen is de trompettist die de laatste jaren de Taptoe mag blazen bij Dodenherdenking op De Dam.

Schermafbeelding 2020 10 16 om 13 07 37
Tania Kross musiceert samen met de jeugdige muziektalenten © Bart ten Harkel/Nico Schippers

Eens komt de dag

Wilhelmina Glanerbrug heeft Nico inmiddels uitgenodigd om de ‘Methode Schippers’ in Enschede te introduceren. “Wilhelmina heeft ons uitgenodigd iets samen te gaan doen in het Muziekcentrum We hebben de plannen klaarliggen. Wanneer? Heel lastig. Eens komt de dag.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.