Enschede

Molenstraat wordt groene en veilige fietsstraat: eerste fase begint over een week

De Molenstraat wordt de komende tijd omgetoverd tot fietsstraat. Vanaf maandag 26 oktober gaat de schop in de grond. De straat is dan deels afgesloten voor doorgaand verkeer. Volgens de planning is de eerste fase tussen het stadskantoor en de Noordmolen medio februari 2021 afgerond.

Molenstraat Carloter Ellen
De Molenstraat achter de kruising Oldenzaalsestraat/Oosterstraat. © Carlo ter Ellen

Het doorgaande verkeer wordt over iets meer dan een week omgeleid via de singels en de Oldenzaalsestraat. Voor fietsers zijn er kortere omleidingen. Het stukje van de Molenstraat wordt volgens wethouder Jurgen van Houdt een belangrijk onderdeel van de fietssnelweg F35: “Deze route is nu nog ingericht voor de auto en wordt straks een fietsstraat. Er komt meer groen, een ondergrondse waterberging en meer ruimte voor de voetganger en fietser, waarbij bestemmingsverkeer de stad goed kan bereiken.”

De Molenstraat wordt straks onderdeel van het Centrumkwadraat. Reden voor de aanpak van de Molenstraat is een betere bereikbaarheid van het station met de noordzijde van de binnenstad.

Eerste fase

De werkzaamheden aan de hele Molenstraat bestaan uit drie fases. Elke keer wordt van kruising tot kruising gewerkt. Vanaf 26 oktober wordt de Molenstraat bij de kruising met het station aangepakt. In deze eerste fase is het Stationsplein tijdelijk bereikbaar via de Piet Heinstraat. Naar verwachting is het kruispunt voor de kerstdagen weer geopend en is het Stationsplein bereikbaar via de noordkant.

Vanaf 26 oktober geeft de gemeente de omleidingen duidelijk aan via de borden op de weg en via enschede.nl/wegwerkzaamheden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.