Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nick Hengelman naar Ajax

Nick Hengelman Emiel Muijderman 2020 10 13 151350
Hengelman toen hij nog in dienst was van FC Twente
Beeld: Emiel Muijderman

Nick Hengelman vervolgt zijn carrière bij Ajax. De doelman uit Glanerbrug heeft vandaag een contract getekend tot het einde van dit seizoen. Hengelman was clubloos nadat zijn contract bij Ajax Cape Town vorige maand afliep.

Hengelman maakte dit nieuws vandaag bekend op zijn eigen sociale media. "Van Kaapstad tot Amsterdam. Van Ikamva tot De Toekomst. Ik ben verheugd om mede te kunnen delen dat ik tot het einde van dit seizoen een contract hebt getekend bij Ajax," zo schrijft hij.

De doelman, die geboren is in Glanerbrug, speelde in de jeugdopleiding van FC Twente/Heracles dat hem oppikte bij de amateurs van De Tubanters. Uiteindelijk stond hij onder contract bij Heracles Almelo, Achilles'29 en FC Oss om in 2016 terug te keren bij FC Twente. Daar speelde hij uiteindelijk geen officiële wedstrijden in het eerste elftal.

Vorig seizoen vertrok hij voor een avontuur bij Ajax Cape Town. Tot voor twee weken geleden nog een satellietclub van de Amsterdammers. Bij Ajax wordt hij de vijfde keeper. Want met André Onana, Maarten Stekelenburg, Dominik Kotarski en Kjell Scherpen staan er al vier doelmannen onder contract.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.