Hengeloos Peil

Hengeloos Peil krijgt ander jasje met nieuwe gezichten

Hengeloos Peil gaat vanaf maandag 12 oktober verder in een ander jasje. De belangrijkste reden is dat de hoofdredactie vindt dat 1Twente zichtbaarder moet worden in het format. Door politiek niet langer de hoofdmoot te laten zijn, moet het programma dynamischer worden.

Veurink en Veldhuis

De presentatie zal in handen zijn van 1Twente-verslaggevers Niels Veurink en Franklin Veldhuis. De voormalige presentatoren Gerard Smink (Tubantia) en Esther Rouwenhorst (freelance journalist) hebben laten weten dat ze binnen de nieuwe formule geen plek voor zichzelf zien.

Wat leeft er in de stad?

Hengeloos Peil heeft het woord 'peil' in zich; het programma peilt wat er leeft in de stad. Op allerlei verschillende vlakken. Voor deze eerste aflevering van Hengeloos Peil nieuwe stijl zijn uitgenodigd wethouder Mariska ten Heuw over de financiële situatie van Hengelo, een bewoner van de Kasbah over de weerstand tegen de hier geplande zorgwoningen, horecavoorman Berto Mulder over de gevaren van ondermijning en Miriam Bekke, huisarts en lid van het bestuur van de Hengelose Huisartsenvereniging, over hoe de Hengelose artsen omgaan met de uitdagingen waarvoor corona hen stelt.

Rene Domburg
Tijdens de vorige aflevering van Hengeloos Peil ging het over de plannen die er zijn voor het marktplein. Hier toont René Domburg zijn 'Romeinse invulling' van het plein. © Franklin Veldhuis / 1Twente Hengelo

Vanuit de bieb

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan Hengeloos Peil voorlopig niet uitgezonden worden vanuit Metropool. Daarom wordt, in elk geval voor deze keer en mogelijk vaker, uitgeweken naar Bibliotheek Hengelo. Bij de opnames is geen publiek welkom, maar het programma wordt maandag live uitgezonden van 19.00 tot 20.00 uur via het YouTube-kanaal van 1Twente Hengelo en de website en is later terug te kijken via diezelfde kanalen.

Samenwerkingspartners

Hengeloos Peil betreft - ook al verhuist het programma nu tijdelijk naar Bibliotheek Hengelo - nog altijd een samenwerking met Schouwburg Hengelo en Metropool. Ook kunnen nog altijd verslaggevers van Tubantia aanschuiven en is het zeker niet ondenkbaar dat er ook wat betreft presentatie weer Tubantia-verslaggevers aan tafel gaan zitten.

icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer te zien?

Bij de opnames is geen publiek welkom. De opnames zijn later te zien via de online kanalen van 1Twente Hengelo.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.