Verkeer
Stuur appje
Zoek

Man aangehouden met meer dan drie kilogram wiet in trein tussen Enschede en Gronau

Ej4l Zl XYA Ie Q Hp
De man uit Steinfurt had 3,3 kilogram marihuana in zijn rugzak.
Beeld: Koninklijke Marechaussee Noo

De “Bundespolizeiinspektion Kleve” heeft op 7 en 8 oktober een uitgebreid opsporingsonderzoek uitgevoerd. Het onderzoek vond onder andere plaats in de trein van Enschede naar Gronau. Tijdens dit onderzoek werd een man met 3,3 kilogram marihuana aangehouden.

Door de snelle grensoverschrijdende samenwerking kon er op 7 oktober een 27-jarige man worden aangehouden die in eerste instantie in Enschede met de trein naar Gronau wilde rijden. Toen hij de politie zag, stapte hij weer uit de trein. Aanleiding genoeg voor de politie om hem te onderzoeken. De man uit het Duitse Steinfurt had in totaal 3,3 kilogram marihuana in zijn rugzak. Hij werd door de politie gearresteerd en de zaak wordt nu verder onderzocht.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de “Bundespolizei Kleve”, de Duitse “Bundeszollverwaltung”, het grensoverschrijdende politieteam GPT Bad Bentheim, de Koninklijke Marechaussee en de Nationale Politie. In totaal waren 43 politieambtenaren, drie speurhonden en een personenspeurhond aanwezig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.