Enschede
Cultuur
Video

Audiotour tijdens Van Haag tot Wal Festival

Op het Van Haag tot Wal Festival brengen kunstenaars, muzikanten en theatermakers fragmenten van de geschiedenis van Enschede tot leven. Media & Music-student Bram Meester maakte een ‘walking podcast’ die je langs een aantal markante plekken in de stad voert.

Meesters’ geluidstour is een fictief verhaal van vier hoofdstukken en een inleiding. De wandeling begint bij het roemruchte hotel de Graaff, dat ooit de kop van de Korte Haaksbergerstraat en de Zuiderhagen sierde.

DSCF1912
Bram Meester, maker van een 'walking podcast' voor het Van Haag tot Wal Festival © Henk ten Harkel

Een mysterieuze dame…

“Een mysterieuze dame loopt van de Oude Markt naar hotel de Graaff. Waar komt ze vandaan? Wat heeft ze hier te zoeken?” Zo begint de inleiding van de ‘walking podcast’. Die inleiding en de vier volgende hoofdstukken zijn tijdens het festival bij een kraampje op de Oude Markt te downloaden met een QR-code. Op de plek waar het poepsjieke hotel ooit stond, staat een bord met een foto en kan het eerste hoofdstuk beluisterd worden. Met een verwijzing naar de volgende locatie.

De ‘walking podcast’ vormt een fictief verhaal, dat evengoed wel de sfeer en de gewoonten van destijds oproept. Gaandeweg de wandeling wordt de identiteit van de geheimzinnige vrouw onthuld. Het is, zo vertelde Meesters in 1Twente Vandaag, de bedoeling om de podcast na het festival online beschikbaar te stellen.

De eerste editie van het Van Haag tot Wal Festival vindt plaats op zaterdag 31 oktober in het hartje van de Enschedese binnenstad.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.