Verkeer
Stuur appje
Zoek

Concordia: “Ik begrijp wel waarom ze ons een ontheffing hebben gegeven”

DSCF3630
Concordia by night
Beeld: Ernst Bergboer

De Veiligheidsregio heeft het Concordia vergund om de deuren van haar theaters open te houden. Theaterprogrammeur Ellen Peters is er blij mee en begrijpt ook wel waarom.

In de grote zaal - die meermaals door artiesten en bezoekers de mooiste kleine zaal van Nederland is genoemd - mogen 57 bezoekers per voorstelling plaatsnemen. Het Vestzaktheater-in-coronatijd mag twintig bezoekers ontvangen.

“We spelen vaak twee voorstellingen achter elkaar”, vertelde Peters in 1Twente Vandaag, “dus dan kunnen we 114 mensen laten genieten.” In normale tijden passen er zo’n 140 mensen in de grote zaal. Voor het Vestzak geldt iets vergelijkbaars. Daar staan zo’n vijftig stoelen. Met de ontheffing kan ook dat theatertje met twee voorstellingen bijna eenzelfde aantal bezoekers ontvangen als normaal.

Het is de Veiligheidsregio die ontheffingen verleent. Peters: “Bij de aanvraag moet je onderbouwen waarom je een ontheffing wil. De Veiligheidsregio kijkt vervolgens naar het belang voor de regio. Ik snap wel dat ze ons een ontheffing hebben gegeven. Concordia is superbelangrijk voor de regio.” Theater is nodig in deze tijd, volgens Peters. “Even ontsnappen aan de huidige wereld en verrijkt door theater weer naar huis.

Volgens Peters heeft Concordia, behalve het halveren van het aantal beschikbare stoelen in de zalen, veel gedaan om op creatieve manieren de veiligheid rond voorstellingen te kunnen blijven garanderen. “We hebben hoepels gebruikt in weilanden bij voorstellingen buiten en we hebben zelfs speciale Concordia-mondkapjes. Als je ergens veilig naartoe wil, ga dan naar het theater!”

De prijzen voor kaarten veranderen niet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.