Sport
Voetbal
FC Twente

Officieel: FC Twente heeft Dervisoglu binnen

De komst van Halil Dervisoglu naar FC Twente is rond. De aanvallende middenvelder zette vanmiddag zijn handtekening onder een contract dat hem tot het einde van het seizoen aan de club verbindt. Daarmee heeft FC Twente op de laatste dag van de transferperiode de selectie rond.

Halil Dervisoglu2 foto FC Twente
Halil Dervisoglu op het veld van De Grolsch Veste © FC Twente

Terugkeer in Nederland

Voor Dervisoglu betekent het een terugkeer op de Nederlandse velden. De 20-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Sparta en debuteerde in 2018 in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Begin dit jaar vertrok hij in de winterstop naar het Engelse FC Brentford dat uitkomt in de Championship. Die club verhuurt hem nu dus voor een half jaar aan FC Twente. "Ik heb er zin in”, aldus Dervisoglu. “De eerste contacten die ik had met Jan Streuer en Ron Jans gaven meteen vertrouwen en een ‘push’ om voor FC Twente te kiezen. Een interessante club met een mooi stadion. Het team is goed begonnen aan dit seizoen en heeft de ambities om wat te bereiken, daar wil ik deel van uitmaken. Een mooie uitdaging voor mij dit jaar.

Aanvallende mogelijkheden

Het is al de tweede slag die FC Twente deze week maakt op transfergebied. Gisteren maakte de club ook al de komst van een andere middenvelder bekend: Luka Ilic wordt de rest van dit seizoen gehuurd van Manchester City. Daarmee heeft technisch directeur Jan Streuer de selectie rond. "Ook Halil is een creatieve speler die we er heel graag bij wilden hebben. Een talentvolle jongen die ons aanvallend nog meer mogelijkheden geeft."

Dervisoglu is nu eerst vertrokken voor een EK-kwalificatiewedstrijd met Jong Turkije tegen Engeland. Na de interlandperiode sluit hij aan bij FC Twente.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.