Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Tóch geen herstart Mantelzorgcafé Hengelo

Mantelzorgcafe wijkracht
Het Mantelzorgcafé Hengelo is een ontmoetingsplek voor de mantelzorger, mét of zonder de verzorgde, en biedt mantelzorgers de gelegenheid even de stad in te lopen met het idee dat de verzorgde door vrijwilligers wordt opgevangen.
Beeld: Wijkracht

Dankzij de aangescherpte coronamaatregelen moet Wijkracht nog even wachten met de herstart van het Mantelzorgcafé Hengelo. Oorspronkelijk zou op woensdag 7 oktober weer gestart worden. De welzijnsorganisatie verwacht dat er meer dan het maximaal toegestane aantal van 20 personen op deze herstart zal afkomen en neemt daarom het zekere voor het onzekere.

Omdat Paviljoen de Ontmoeting, de vaste locatie voor het Mantelzorgcafé, onvoldoende ruimte biedt om met meerdere mensen op anderhalve meter van elkaar te zitten was al uitgekeken naar een alternatief. Dit was gevonden in Buurthuis de Hengelose Es aan de Uitslagsweg 47.

Het Mantelzorgcafé Hengelo is een ontmoetingsplek voor de mantelzorger, mét of zonder de verzorgde, en biedt mantelzorgers de gelegenheid even de stad in te lopen met het idee dat de verzorgde door vrijwilligers wordt opgevangen. Onder het genot van een kopje koffie kan de mantelzorger in gesprek komen met andere mantelzorgers. Wil de mantelzorger wel samen met de verzorgde de stad in en lukt het niet om bijvoorbeeld de rolstoel te duwen, dan kan een vrijwilliger even mee lopen. Maar nu dus even niet…

Normaliter is er iedere eerste woensdag van de maand van 10.30 tot 12.30 uur een Mantelzorgcafe. Mensen die zitten te springen om welke vorm van ondersteuning dan ook, kunnen contact opnemen met het Zorgloket Hengelo via tel. 074 245 91 31

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.