Enschede

Ziekenhuis MST: alleen welkom met groen vinkje na invullen van online coronacheck

Wie een afspraak heeft in het Medisch Spectrum Twente (MST) of iemand wil bezoeken, moet voortaan eerst een digitale coronacheck doen. Zie je een groene vink op het scherm? Niets aan de hand. Een blauw kruis? Dan ben je in principe niet welkom in het ziekenhuis.

Voordat mensen bij het ziekenhuis naar binnen gaan, wil het MST weten of ze positief zijn getest op Covid-19, of ze klachten hebben die op een infectie kunnen wijzen en of ze thuis in quarantaine zijn. De digitale vragenlijst moet verspreiding van het coronavirus tegengaan.

Uitslag laten zien

De nieuwe maatregel geldt voor alle locaties, dus ook voor de poliklinieken in Oldenzaal en Haaksbergen. Alle patiënten, begeleiders en bezoekers wordt gevraagd de lijst voorafgaand aan hun bezoek thuis in te vullen. Bij binnenkomst moeten ze de uitslag laten zien, op een printje of met een e-mail in de telefoon.

Blauw kruis, wat nu?

Patiënten met een groene vink op het scherm zijn welkom. Wie een blauw kruis ziet verschijnen, mag in principe niet naar het ziekenhuis komen. Aan de patiënt wordt gevraagd contact op te nemen met de polikliniek of afdeling waar hij de afspraak heeft. De polimedewerker schat in overleg met de hoofdbehandelaar in of de afspraak kan worden verzet of door moet gaan. Als de afspraak doorgaat, mag de patiënt met een mondneusmasker het ziekenhuis in.

Begeleiders en bezoekers

Begeleiders en bezoekers mogen vanwege de coronaregels alleen bij het MST naar binnen als het bezoek echt noodzakelijk is. Met een blauw kruis op het scherm worde ze geweigerd.

Hulp bij het invullen

Wie zonder testuitslag naar het MST komt, kan de corona-check in de centrale hal van het ziekenhuis alsnog doen. Desgewenst helpen medewerkers bij het invullen. Dat geldt ook voor mensen die zelf geen computer of smartphone hebben.

De vragenlijst kan worden ingevuld via www.mst.nl/corona-check.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.