Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws

Tweeduizend Huisbaasjes gratis op te halen

Tweeduizend zogenaamde ‘Huisbaasjes’ van Pioneering, de stichting die zich bezighoudt met het verduurzamen van woningen, worden gratis beschikbaar gesteld aan de Enschedeërs. De uitdeelactie is opgezet om makkelijk inzicht te krijgen in het gas en energieverbruik van bewoners. Huisbaasjes mogen een jaar lang gratis worden gebruikt. Voor de installatie van het slimme meetinstrument, gingen we langs bij Noël Verberg, en het uitdeelpunt van Alifa om te vragen of mensen het Huisbaasje ook echt meenemen.

‘’Het installeren van het Huisbaasje is makkelijk, de app doet het werk voor je’’, aldus Verberg die met een paar kliks op zijn telefoon het Huisbaasje met zijn wifi verbindt. Een paar klikken later kan hij precies zijn actuele verbruik.

Op het Brouwerijplein op Roombeek worden de gratis exemplaren van het Huisbaasje weggeven door Alifa. ‘’Vanuit de gemeente Enschede is Alifa gevraagd om mensen te helpen met een minder grote portemonnee, vandaar dat wij hier staan’’, zegt Django Leutscher van Alifa. ‘’Veel mensen komen langs en hebben vragen over de dataopslag van het Huisbaasje maar wanneer ze weggaan maken ze zich er weinig zorgen over of nemen ze één mee’’, aldus de medewerker van Alifa. Donderdag staat de bus van Alifa op Winkelcentrum-Zuid met de ‘Huisbaasjes’.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.