Enschede
Video

Doorbreek de alledaagse sleur: zing in de vroege ochtend

Lastig om vrolijk en fit je bed uit te komen? Opzien tegen de sleur van de nieuwe dag, het weer moeten van allerlei dingen? Meezingen met Zanggroep de Vroege Vogels helpt. Dat was de boodschap van Janina Stopperka bij 1Twente Vandaag.

“Het gaat niet om kunnen zingen, het gaat om creativiteit. Jezelf leegmaken”, zei Stopperka, die eerder in haar atelier een maandelijkse zangstonde organiseerde. Dat vond zoveel weerklank, dat de zangcoach/kunstenares besloot te starten met een wekelijks ochtendzanguurtje.

Volksliedjes

Het repertoire bestaat uit eenvoudige volksliedjes uit de bibliotheek van de wereldmuziek. “Het gaat niet om de teksten, maar om het zingen. Ik leer het liedje aan, daarna zing je mee en probeer je er een tweede stem bij te maken.”

Jezelf leegmaken

Goed kunnen zingen is niet nodig, je moet alleen willen meedoen. Toekijken is er niet bij. Zingen helpt je om jezelf een beetje leeg te maken.

De vroege zanguurtjes vinden plaats in het atelier van Stopperka, die een werkruimte heeft in de Zessprong. Aanmelden kan via haar e-mail: zangwerkplaats@outlook.de. De eerste sessie staat gepland op 6 oktober.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.