Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Lucien Löwik is 'ongelooflijk sociale en innemende persoonlijkheid'

Beste Buur Bokaal Welbions Lucien Lowik
Lucien Löwik is volgens de jury ‘een ongelooflijk sociale en innemende persoonlijkheid en hij doet veel vrijwilligerswerk’.
Beeld: Welbions

Lucien Löwik uit de Hasseler Es en Agnes Borggreve uit Borne zijn verkozen tot de Beste Buur van het jaar 2020. De twee kregen op zaterdag, Nationale Burendag, de Beste Buur Bokaal uitgereikt. De twee winnaars zetten zich bovengemiddeld in voor hun buurt. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt op Burendag.

Lucien Löwik is volgens de jury ‘een ongelooflijk sociale en innemende persoonlijkheid en hij doet veel vrijwilligerswerk’. "Bij Estinea aan het Bartelinkslaantje, bijvoorbeeld, hier wonen jongeren met een beperking. Hij kookt samen met hen en neemt ze mee op uitjes. In coronatijd organiseerde hij een bingo en deed hij boodschappen voor hen allemaal. Met oud en nieuw bakt hij oliebollen voor de hele Paul Pellastraat en de vrij giften gaan naar een goed doel. Ook ondersteunt hij zijn buren van 90 en 95 jaar oud, hij heeft zelfs hun tuinen verbonden door een paadje, zodat ze makkelijk bij elkaar kunnen komen", meldt de jury.

Agnes Borggreve kreeg de prijs voor haar inzet in de wijk. Zo gaat de Bornse langs bij ouderen, spreekt zij hangjongeren aan en onderhoudt ze de binnentuin van haar wooncomplex.

De verkiezingen in Hengelo en Borne zijn een initiatief van de lokale woningcorporaties, waaronder Welbions, huurdersorganisaties en gemeenten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen.

Beste buur bokaal borne
Agnes Borggreve met haar gezin én de bokaal.
Beeld: Welbions
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.