Enschede

MST scherpt bezoekersregeling aan door toenemend aantal coronabesmettingen in Twente

Door het toenemende aantal coronabesmettingen in Twente scherpt MST met onmiddellijke ingang de bezoekersregeling aan. Bij hoge uitzondering is maximaal één bezoeker per patiënt toegestaan gedurende maximaal één uur per dag. De regeling in het ZGT blijft vooralsnog ongewijzigd.

MST Laars Smook
MST Ziekenhuis in Enschede © Lars Smook

Vorige week zijn in Twente 206 besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat is een ruime verdubbeling vergeleken met een week eerder, toen 91 Twentenaren positief werden getest. Donderdag werden op één dag 80 besmettingen gemeld in Twente. Het hoogste aantal in maanden tijd.

Om patiënten en bezoekers zo goed mogelijk te beschermen vindt het MST het noodzakelijk de bezoekersregeling aan te scherpen. Het advies is om niet op bezoek te komen bij patiënten in het ziekenhuis. Als het niet anders kan, is maximaal één bezoeker per patiënt toegestaan gedurende maximaal één uur per dag.

Screenen aan de poort

Alleen door het contact zoveel mogelijk te beperken, kan zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand bewaard worden, en de patiënten de zorg krijgen die zij nodig hebben, meldt het ziekenhuis. In veel gevallen is telefoneren of beeldbellen wel mogelijk. Daarnaast wil het MST zo snel mogelijk, in een tent bij het ziekenhuis, starten met screenen van mensen aan de poort.

Het ZGT, met vestigingen in Hengelo en Almelo, ziet het aantal coronabesmettingen in Twente ook toenemen, maar is nog niet van plan de bezoekersregeling aan te passen. „Wij bekijken op dit moment meerdere opties”, zegt de woordvoerder Ilona Reilink. „Bezoek is voor een patiënt heel belangrijk dus wij willen dat zo goed mogelijk regelen.”

Maximaal twee mensen op bezoek

Momenteel mag in het ZGT maximaal één bezoeker tegelijkertijd aan het bed van een patiënt komen en mogen per bezoekmoment van twee uur, twee mensen op bezoek komen. „Deze bezoekers kunnen elkaar dus afwisselen”, aldus de woordvoerder.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.