Enschede
Video

‘Pruiken zijn voor carnaval, wij maken haarwerken’

Het is normaal zo’n honderd haren per dag te verliezen. Niets aan de hand. Maar wat doe je als het meer wordt? Door een chemo of ziekte bijvoorbeeld. Dan probeert Viola de Vries van het bedrijf MoveHs in Enschede deze mensen te helpen.

“In de haarindustrie zeggen wij: ‘pruiken draag je met carnaval, wij leveren haarwerken’”, legt MoveHs-oprichtster Viola de Vries uit. De onderneemster weet precies waarover zij praat. Op haar zeventiende kreeg zij de ziekte alopecia oftewel pleksgewijze kaalheid. “Toen, dertig jaar geleden, liep ik voortdurend tegen dingen aan”, vertelt zij in 1Twente Vandaag. “Ik had bijvoorbeeld heel lang krulhaar tot op mijn bilnaad en het was nergens te krijgen. Je verliest haar en je wilt eigenlijk iets waar je jezelf weer in terugvindt. Dat was er niet.”

Hollywood

Op zoek naar goed haar belandde De Vries jaren terug in de Verenigde Staten. “In de Hollywood Studios heb ik voor het eerst mooie haaraanvullingen gezien. Toen dacht ik: ‘dit moet je ook doen.’’”

Schaarste

De Vries geeft aan dat goed haar nog steeds heel schaars is. “Met name voor de doelgroep die niet alleen een chemo doorloopt. Hier groeit het haar terug. Niet zo bij een ziekte. Met name voor deze doelgroep wil ik een oplossing bieden.”

Voor iedereen

De haarwerken van De Vries en haar team zijn daarom voor iedereen bedoeld. “Sporters, kinderen, jonge vrouwen. Iedereen heeft mooi haar verdiend. Met onze haarwerken kunnen klanten zelfs zwemmen.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.