Verkeer
Stuur appje
Zoek

Theater verbergt zich nu in Enschede

858714
Peter Mense in het theater
Beeld: Annina Romita

Na 12,5 jaar Boekelo neemt het Verborgen Theater de wijk naar Enschede. Gewoon omdat het nodig is en je soms moet veranderen van locatie.

“We zaten goed verborgen in Boekelo en nu in Enschede”, aldus Mense. Natuurlijk heeft ie voor zijn artiesten betere faciliteiten. “Er zitten nu deuren voor de kleedkamers en er zijn douches”, somt hij op. Het theater is nu gevestigd aan Zandvoort 10 in Enschede.

Volgens Mense blijft zijn Verborgen Theater aanstormend talent programmeren. De grote namen van de toekomst een kans geven, is volgens hem de juiste omschrijving van zijn werk. Hij wijst op Jandino Asporaat die, voor hij doorbrak, drie keer in het nu Enschedese theater optrad.

Er zijn genoeg liefhebbers die het Verborgen Theater een warm hart toedragen. “Er komen elke voorstelling zo’n vijftig mensen altijd. Dan zit je al voor de helft vol. En dat is het goed te doen.” De komende voorstelling van de Comedy Express die op de planken wordt gebracht, is uitverkocht. “Er komen 90 bezoekers”, wrijft Mense zich in de handen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.