Enschede
Cultuur
Video

Theater verbergt zich nu in Enschede

Na 12,5 jaar Boekelo neemt het Verborgen Theater de wijk naar Enschede. Gewoon omdat het nodig is en je soms moet veranderen van locatie.

Peter Mense in het theater
Peter Mense in het theater © Annina Romita

Deuren en douches

“We zaten goed verborgen in Boekelo en nu in Enschede”, aldus Mense. Natuurlijk heeft ie voor zijn artiesten betere faciliteiten. “Er zitten nu deuren voor de kleedkamers en er zijn douches”, somt hij op. Het theater is nu gevestigd aan Zandvoort 10 in Enschede.

Aanstormend talent

Volgens Mense blijft zijn Verborgen Theater aanstormend talent programmeren. De grote namen van de toekomst een kans geven, is volgens hem de juiste omschrijving van zijn werk. Hij wijst op Jandino Asporaat die, voor hij doorbrak, drie keer in het nu Enschedese theater optrad.

Liefhebbers

Er zijn genoeg liefhebbers die het Verborgen Theater een warm hart toedragen. “Er komen elke voorstelling zo’n vijftig mensen altijd. Dan zit je al voor de helft vol. En dat is het goed te doen.” De komende voorstelling van de Comedy Express die op de planken wordt gebracht, is uitverkocht. “Er komen 90 bezoekers”, wrijft Mense zich in de handen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.