Enschede
Hengelo

Solar Team Twente richt zich na nederlaag in België op WK

Het Solar Team Twente reed afgelopen weekend in het Belgische Zolder bij de iLumen European Solar Challenge naar een tweede en derde plek. Het Solar Team deed mee met twee verschillende auto’s. Winnaar werd Leuven: “Maar die konden zich voorbereiden en hadden een professionele coureur”, zegt Camiel Lemmens van het Twentse team.

Bijna raak

“Bijna raak, dus niks”, wrijft presentator Niels Veurink van 1Twente Vandaag zout in de wonden. “De afgelopen twee edities wonnen we. We doen mee om te winnen en dat lukt niet. Die teleurstelling voel je wel.”

Nieuwe motor

De afstand tussen het team van Leuven en de Universiteit Twente telde een verontrustende 160 kilometer. “Er gingen af en toe dingen kapot en we moesten een compleet nieuwe motor inbouwen. Dat deden we trouwens binnen een kwartier. Ook wel weer mooi”, verklaar Camiel de duidelijke winst van de rivaal. Aan de wedstrijd in Zolder deden elf auto’s mee.

Nieuwe auto

Camiel hoopt volgend jaar op betere tijden als zijn club weer meedoet met de World Solar Challenge in Australië. “We waren nog maar tweeëneenhalve week samen aan het werk. We moesten ook nog de Red E, die vorig jaar in Australië van de weg waaide, rijklaar maken. Als je dat meetelt, hebben we nog een fantastische prestatie geleverd”, vindt de Enschedese student die met zijn nieuwe team dagelijks bezig is met het bouwen van een compleet nieuwe auto.

“Die gaan we waarschijnlijk volgend jaar juni presenteren. We zijn er nu al fulltime mee aan de slag.”