Hengelo
Cultuur

Skatepark binnen jaar al toe aan eerste onderhoudsbeurt

Het skatepark op het Industrieplein is maandag 21 en dinsdag 22 september gesloten wegens werkzaamheden. "In verband met onderhoud aan het beton en het schilderwerk aan de stalen delen is het skatepark op het Industrieplein dicht. De mannen van het bedrijf Nine Yards Skatepark Co pakken de klus op samen met een aantal lokale skaters. Deze skaters doen dat vrijwillig", laat een woordvoeder van Gemeente Hengelo weten.

Skateboard 1091710 1280
Het skatepark is twee dagen gesloten wegens onderhoudswerkzaamheden © gfk DSGN via Pixabay

Volgens Tjeerd Derkink van SkateLAB, de club die er voor zorgde dat het skatepark vorig jaar na jaren praten eindelijk het levenslicht zag, is het niet gek dat er binnen een jaar al onderhoud aan de baan gepleegd moet worden.

"In het contract met de gemeente is afgesproken dat de baan jaarlijks wordt geïnspecteerd. Omdat de zomer extreem heet was, zijn betondelen gaan 'werken'. Er zitten wel zogeheten 'dilatatievoegen' tussen om het krimpen en uitzetten op te vangen, maar die konden de extremen niet overal aan. Vandaar dat op sommige plekken stukjes beton zijn afgebroken. Dat wordt nu hersteld."

icon_main_quote_red_glyph

'Er zitten wel dilatatievoegen tussen om het krimpen en uitzetten op te vangen, maar die konden de extremen niet overal aan.'

Tjeerd Derkink

Vrijwilligers steken handen uit de mouwen

Hetzelfde geldt voor het schilderwerk; door de hitte laat verf soms los van het bloedhete staal. Derkink: "De kosten blijven binnen de perken, doordat veel van het werk door vrijwilligers wordt verricht. Daarmee houd je hen betrokken en geef je hen een gevoel van verantwoordelijkheid voor 'hun skatepark'."

De kosten die overblijven zijn voor rekening van de Gemeente Hengelo.