Hengelo

'Trashpacker' Tijmen Sissing geeft ook thuis het goede voorbeeld

In Hengelo wordt zaterdag opgeruimd én uitgepakt tijdens World Cleanup Day. Niet alleen kun je samen met SP-raadslid Marie-José Huis in 't Veld en vele gelijkgestemden zwerfvuil opruimen in de stad (start om 9.30 uur bij het stadhuis), maar je kunt je ook aansluiten bij de groep onder leiding van 'trashpacker' Tijmen Sissing. Die gaat vanaf 14.15 uur aan het werk vanaf Oyfo.

Tijmen sissing facebook
Met zijn schoonmaakacties tijdens zijn reizen in Azië verwierf Tijmen Sissing wereldwijd bekendheid. © Facebook Tijmen Sissing

Uur lang vuil prikken

Geboren Hengeloër Sissing van de stichting Trashpackers geeft die middag om 13.30 uur samen met de Stichting Groener Hengelo het startschot voor een opruimactie in Hengelo. Na het ongetwijfeld inspirerende verhaal van Tijmen worden de zakken, grijpers en hesjes uitgedeeld en kan iedereen in een van de Hengelose wijken aan het werk om een uur later weer terug te keren met de ‘oogst’.

Hengeloër met een missie

Met zijn schoonmaakacties tijdens zijn reizen in Azië verwierf Tijmen Sissing wereldwijd bekendheid. Inmiddels hebben zo’n 11.000 trashpackers in 50 landen zich bij de actie aangesloten om zwerfafval te verzamelen. Tijmen: "Ik wil nu dichter bij huis een beweging in gang zetten met als doel om Twente de schoonste regio van Nederland te maken. En waar kan ik deze actie beter starten dan in Hengelo, mijn geboorteplaats?"

icon_main_quote_red_glyph

'Waar kan ik deze actie beter starten dan in Hengelo, mijn geboorteplaats?'

Tijmen Sissing

Start bij Oyfo

De opruimactie start om 14.15 op het plein voor Oyfo aan de Industriestraat 9 en maakt onderdeel uit van het Twente Circulair Festival waar naast allerlei activiteiten de tentoonstelling 'Mar Sin Plastico' (Zee Zonder Plastic) te zien is.

Zin om aan te sluiten en een zak te vullen? Deelname is gratis .

Meer info: trashpackers.org en groenerhengelo.nl