Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Deel je 'coronatijd-ervaringen' tijdens doorstart mantelzorgcafé

Mantelzorgcafe wijkracht
Deze eerste bijeenkomst na de noodgedwongen onderbreking staat vooral in het teken van bijpraten en ervaringen van de afgelopen periode met elkaar delen.
Beeld: Wijkracht

Wijkracht start op woensdag 7 oktober weer met het maandelijkse Mantelzorgcafé in Hengelo. Door de corona-uitbraak en de bijbehorende maatregelen was het niet eerder mogelijk om deze ontmoetingsmogelijkheid voor mantelzorgers weer op te starten.

Omdat Paviljoen de Ontmoeting, de vaste locatie voor het Mantelzorgcafé, onvoldoende ruimte biedt om met meerdere mensen op anderhalve meter van elkaar te zitten is uitgekeken naar een alternatief. Voor de komende bijeenkomsten is een andere locatie gevonden in Buurthuis de Hengelose Es aan de Uitslagsweg 47. Hier is ruimte voor maximaal 20 personen.

Mantelzorgers zijn woensdag 7 oktober vanaf 10.00 uur welkom voor koffie en thee. Deze eerste bijeenkomst na de noodgedwongen onderbreking staat vooral in het teken van bijpraten en ervaringen van de afgelopen periode met elkaar delen.

Om 10.30 uur gaan Ingrid Zoontjes en Erna Pikkemaat (sociaal werkers van Wijkracht) iets vertellen over de aspecten van mantelzorg bij mensen met een verstandelijke beperking. Zij werken bij Wijkracht specifiek met deze doelgroep. Rond 12 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Iedere eerste woensdag van de maand is er een mantelzorgcafé. Het Mantelzorgcafé Hengelo is een ontmoetingsplek voor de mantelzorger, mét of zonder de verzorgde en biedt mantelzorgers de gelegenheid even ‘er uit te zijn’ met het idee dat de verzorgde door vrijwilligers aangenaam wordt opgevangen. Tijdens mantelzorgcafés is altijd een mantelzorgconsulent aanwezig.

De volgende mantelzorgcafé bijeenkomsten zijn op woensdag 4 november en woensdag 2 december

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.